Pioli: “Jag har alltid mått bra här”

 

 

Under tisdagskvällens match mot Sassuolo kom det uppgifter från Tyskland att Milan hade avslutat förhandlingarna med den tyske tränaren/sportchefen Ralf Rangnick och att lagets nuvarande tränare Stefano Pioli skulle stanna kvar i klubben. Några timmar senare bekräftade Milan att man hade förlängt kontraktet med den italienska succétränaren till 2022. I en intervju med Sky Sport Italia avslöjade Pioli att han fick veta på måndagen att Milan ville förlänga hans kontrakt.

– Jag är väldigt glad. Jag har vetat det här i några dagar och att få chansen att leda en så prestigefylld klubb från start (nästa säsong), ett lag som jag vet har kvalité och kan växa… 

– Jag är självklart väldigt glad men vi måste fokusera på de tre kommande matcherna, då det finns mycket kvar att göra och vi har mycket att ge, efter det kan vi börja tänka på framtiden. 

Trots att Milan under många månader förhandlade och hade möten med Ralf Rangnick så är Pioli glad över hur klubben behandlade honom under tiden. 

– Klubben har varit väldigt rättvisa mot mig, i det individuella mötet jag hade så fick jag förklarat för mig att inget beslut var taget ännu och att det beslut som de tar skulle vara baserat på en utvärdering under slutet av säsongen. 

De oerhört imponerande resultaten under Stefano Piolis ledning har nog inte undgått många, framför allt efter återstarten av Serie A har klubben tagit 23 av möjliga 27 poäng. 

– Om vi inte hade kunnat komma tillbaka för en återstart, hade det varit en besvikelse, eftersom vi redan innan visade vad vi kunde göra. 

Milans VD Ivan Gazidis uppgavs vara den som allra mest ville få in Rangnick som tränare, men Pioli säger att Gazidis informerade honom om vad som skedde. 

– Jag har alltid pratat med Gazidis, han hade också ett möte med mig veckan före matchen mot Genoa, när ryktena började ta fart. Han garanterade mig och laget att inget beslut var taget. Då var det 12 omgångar kvar. Jag hade närmare rapporter från Maldini och Massara, eftersom de är på Milanello varje dag, men Gazidis har varit närvarande mycket oftare än innan och han har alltid uttryckt sin beundran över mitt arbete. Jag fick samtalet på måndagen att de ville ha kvar mig under de kommande säsongerna. 

Stefano Pioli berättar vidare att han alltid hoppades att han skulle få vara kvar, eftersom han tycker om klubben. 

– Jag hoppades att det skulle hända. Jag hoppades. Jag är lycklig med laget, supportrarna och klubben. Vårt arbete är bara under sin början, det här är en av de mest prestigefyllda klubbarna i världen och det finns en hunger i laget och från mig att visa vad vi kan.  

– Jag har alltid mått bra här, jag har aldrig haft några problem eller negativitet mot mig. Jag har aldrig tränat en storklubb från början av en säsong. Jag har aldrig “vunnit” på det sättet, men jag ser att rädda en klubb från nedflyttning också är att vinna. Det var bara rätt att det fanns frågetecken kring mig, men vi är tränare, vi alla är utvärderade baserat på våra resultat. Jag älskar att jobba med ett lag, eftersom en tränare kan se om spelarna tror på vad vi gör. 

Till sist ger Pioli en kommentar kring matchen mot Atalanta på fredag, en match där många spelare är borta på grund av avstängning eller skada. 

– Vi går in i en svår och fascinerande match, många spelare är borta, men vi kommer göra vårt bästa på fredag. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer