Pioli: “Detta är ett nytt Milan”

Ikväll är det dags att möta Atalanta. Ett lag som gått som tåget och gör mål på i stort sett allting. Atalanta har gjort flest mål av alla lag i toppligorna och senast blev vi överkörda. Detta hade Pioli att säga om matchen.

— Vi vill givetvis att denna formen ska hålla i så länge som möjligt. Atalanta är i topp på nästan alla former av statistik i år men vi får inte glömma att det går rätt bra för oss just nu. Vi kommer göra bra ifrån oss. Vi har ändrat mycket sen senaste gången vi mötte dem.

— De gjorde några riktigt snygga mål på oss senast. Men då var vi fortfarande i startskottet på vår resa tillsammans. Vi spelar helt annorlunda nu och några nya enormt viktiga spelare har kommit in (Zlatan och Kjaer var inte med senaste gången). Atalanta är ett av de bästa lagen i ligan, hade de slagit Juventus så hade titelstriden fortfarande varit inom räckhåll för dem.

— Milan är ett lag som inte ger sig. Efter uppehållet har vi och Atalanta tagit flest poäng av alla lag i Serie A. Vi är enormt på hugget och mentalt är vi riktigt starka just nu. 

Milan kommer behöva klara sig utan fenomenala Theo Hernandez som är avstängd på grund av för många gula kort.

— Han har en perfekt kombination av anfallsspel och defensiv fotboll. Tyvärr är det så att går man in i en match med fyra gula kort så blir nästa en avstängning. Men Laxalt är definitivt redo för den här uppgiften.

Pioli skrev som alla vet nyligen på ett nytt kontrakt på två år och det här hade han att säga.

— Jag försöker att inte tänka på det men det är helt omöjligt, jag tänker på det hela tiden. Men imorgon är det en så viktig match så jag måste försöka släppa det. Vi saknar många spelare men laget är redo, de vet vad som måste göras imorgon.

Som skrivet ovan så är Pioli klar för en fortsättning, samma sak kan inte sägas om Zlatan och detta sa Pioli om det.

— Ibrahimovics betydelse för detta laget har varit enorm. Hans teknik, karaktär och rutin är ovärderlig. Vi måste se över om det finns en möjlighet samt en hunger för oss och honom att fortsätta tillsammans. Efter den 2 augusti så finns det gott om tid för oss (Pioli och Zlatan) att prata om hur framtiden ser ut.

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen