Inför: Milan – Cagliari

Imorgon kväll tar ett formstarkt Milan emot Cagliari i säsongens sista match! 

AC Milan: 

I onsdags spelade Milan en bortamatch mot Sampdoria, en match som man komfortabelt vann med 1-4. Zlatan Ibrahimovic gjorde två av målen och även en assist till Hakan Calhanoglus mål, innan Rafael Leao avslutade målskyttet med 1-4 målet. I tabellen är det inte så spännande för Milan eftersom man varken kan komma högre eller lägre än den sjätteplats man ligger på, med Roma fyra poäng framför och Napoli fyra poäng bakom. Det innebär alltså att Milan kommer behöva kvala till Europa League-gruppspelet nästa säsong.  

Formen är som de flesta vet riktigt bra. Sedan återstarten har man tagit åtta segrar och tre kryss på elva ligamatcher. Man har vunnit mot topplag som Juventus (4-2) och Lazio (0-3), och även kryssat mot Atalanta (1-1) där man hade många viktiga spelare borta på grund av skador och avstängningar. Man har även gjort väldigt många mål, hela 32 mål på de elva matcherna sedan återstarten. 

I truppen kommer ännu en gång Conti, Romagnoli och Musacchio saknas på grund av skada. Castillejo har varit med i truppen de två senaste matcherna och kan möjligtvis starta mot Cagliari istället för Saelemaekers.  

Cagliari: 

Cagliari kommer från en urstark 2-0 seger hemma mot mästarna Juventus, trots ett stort övertag av bortalaget under hela matchen. Man hade elva skott, varav sex på mål mot Juventus 33 skott och nio på mål. Målen för Cagliari kom från Luca Gagliano och Giovanni Simeone, båda i den första halvleken. Efter en 15:e plats i Serie A förra säsongen har man till den här säsongen förbättrat den positionen till 13:e och kan vid vinst och att andra lag runtom tappar poäng gå upp till 10:e plats. Poängskörden jämfört med förra säsongen har också förbättrats men endast med fyra poäng, 41 poäng tog man 18/19 och 19/20 har man tagit 45 poäng, med en match kvar att spela.  

Tre segrar, fyra oavgjorda och fem förluster är facit efter återstarten. Man har mött tre topplag i form av Atalanta (förlust 0-1), Lazio (förlust 2-1) och senast Juventus (seger 2-0). Innan segern mot Juventus hade man åtta matcher utan seger.  

I truppen kommer stjärnan Radja Nainggolan, Luca Pellegrini, Christian Oliva och Leonardo Pavoletti saknas på grund av skada. Den uruguayanske försvararen Nahitan Nández är tillbaka från avstängning. 

Snabba fakta: 

Milan: 

  • Senaste matchen mellan Milan och Cagliari slutade med en 0-2 seger för Milan, efter mål av Leao och Ibrahimovic. 
  • Sedan återstarten har Zlatan Ibrahimovic gjort sex mål och fyra assist på nio matcher, varav åtta från start. 
  • På de senaste fem matcherna har Hakan Calhanoglu gjort fyra mål och sex assist. 
  • Milan har inte förlorat på elva raka ligamatcher, senaste förlusten kom hemma mot Genoa den åttonde mars (1-2). 

Cagliari:  

  • Innan segern mot Juventus hade man åtta raka ligamatcher utan vinst. 
  • Cagliaris bästa målskytt är brasilianaren Joao Pedro med sina 18 ligamål. 
  • Man har förbättrat sin målskörd med 16 mål jämfört med förra säsongen. 

 

  • Serie A: Milan – Cagliari 
  • Arena: San Siro 
  • Avspark: 20.45 
  • TV: C More Fotboll, C More Stream 
  • Domare: Marco Serra 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen