Detaljerna om mötet mellan Milans ledning och agenten: Nu ligger två La Liga-talanger mycket nära en flytt till Milan

I fredags steg agenten ifrån Promoesport som hanterar flera spanska-talanger in på Casa Milan. Av det som rapporterats av namn som ligger nära Milan ska mötet angått en flytt för den Barca-ägda högerbacken Emerson Royal som idag är på lån hos Real Betis och köpet av den 23-åriga mittfältaren Marc Roca som idag spelar för RCD Espanyol.

Av det som framgår av både italiensk och spansk media skulle flytten av den ena spelaren vara betydligt enklare än den andra. Mundo Deportivo förklarar att Espanyols relegering ifrån La Liga innebär att det ekonomiska initiativet som Milan ska presentera för Roca och hans klubb har minskat drastiskt trots att hans nuvarande kontrakt med Espanyol har en klausul på 40 miljoner euro. Förra sommaren erbjöd Bayern Munchen 18 miljoner euro för den spanska mittfältaren men lyckades inte ta hem Roca till den tyska huvudstaden. Istället ska en summa runt 20 till 25 miljoner krävas för att Milan ska kamma hem den mycket eftertraktade spanjoren som har fått signaler ifrån England.

Det som komplicerar Emerson Royal-operationen är att han ännu har ett år kvar i sitt kontrakt på sitt lån hos Real Betis. Detta innebär att Milan kommer behöva förhandla med både Real Betis och Barcelona för att värva den 21-år gamla brasilianaren. Enligt Simone Cristao kräver Barcelona 30 miljoner euro där 9 miljoner ska gå till att säga upp två-års lånet hos Real Betis menar Daniele Longo. Vito Angele förklarar att Milan är beredda att göra en dyr investering för att förstärka högerbackspositionen och försöker att närma sig en summa på drygt 22 till 23 miljoner euro i förhandligarna med Barca.

Mundo Deportivo förklarar att mötet mellan Milan och agenten ska ha gett goda signaler till att de två spelarna kan bli nya Milan-spelare, samtidigt rapporterar Vito Angele att båda spelarna redan har godkänt en flytt till Milan. De kommande veckorna är viktiga för att förstå hur de två operationerna kommer utvecklas och vilka profiler som Milans ledning anser kan ansluta sig till Piolis trupp inför nästa säsong. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer