Pioli: “Tabellen talar sanning och alla lag har fått de poäng som de förtjänar”

Om att fotbollen kommer tillbaka?
– Om fotbollen inte hade kommit tillbaka såhär tidigt så hade vi haft mycket ånger efter denna säsong. Nu har vi tolv matcher att ändra den känslan. Det står mycket på spel och vårt mål är att nå Europa. Det finns 36 möjlig poäng att vinna, men schemat är inte enkelt. Vi måste få en bra start direkt. Roma har nu femteplatsen, men vi är inte långt bakom. Matcherna spelas bakom stängda dörrar och det kommer ha en negativ effekt på oss alla. Jag tycker president Gravina har tagit ett bra beslut som låter oss fortsätta spela. 

Truppen?
– Tabellen talar sanning och alla lag har fått de poäng som de förtjänar. Vi har ofta spelat bra, men ändå åkt hem utan några poäng med oss, det betyder att det saknas något. Vi måste förbättra offensiven och göra fler mål. I slutändan är det målen som gör skillnad. Truppen har jobbat hårt och är fokuserade. Vi är lite besvikna över matchen mot Juventus i Coppa Italia, vi tyckte att vi förtjänade mer. Det är synd, men vi får inte låta detta sätta sig i huvudet. 

En arena utan fans?
– Vi är professionella och kommer göra vårt bästa. Många rykten kring klubben? Även här är vi proffs och vi är vana vid att jobba med rykten som cirkulerar. Vi får inte bli distraherade utan vårt fokus skall ligga på fotbollsplanen. Det är vi som måste ta beslut och nå våra mål, inte några andra. 

Startelvan?
– Ibrahimovic mår bättre och kommer undersökas igen nästa vecka. Han jobbar väldigt hårt, men vi vet ännu inget datum för när han är redo igen. Musacchio ådrog sig också en skada och blir borta ett tag. Duarte är däremot snart redo igen. Jag vill se mer från Leago och han måste ta vara på sin potential. Colombo? Han är ung med många bra egenskaper precis som Daniel Maldini. De har båda egenskaper som passar väl in i denna klubb. Båda har stor potential, men måste mogna lite mer. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen