Pioli: “En svår match väntar”

Det var inte en helt övertygande match som spelades mot Tornio & här är vad Pioli hade att säga på sin presskonferens.

Vad betyder kommande match för er?

— Jag tror att det är helt normalt att det kommer vara varma känslor med tanke på min relation till dem sedan tidigare. Hela klubben fördes samman med tanke på den tragiska händelsen. Astori var en väldigt fin person & han var viktig för mig. Vi fick alla handskas med en situation som få fått handskas med. Det var en svår tid.

Hur ser du på de kommande matcherna som är väldigt viktiga för er?

— Självklart är det precis som ni säger, vi har väldigt viktiga matcher framför oss, även Fiorentina är viktig. De har ett otroligt starkt lag. Det är viktigt för oss att vi är bestämda och resultatinriktade. Vi måste vara helt övertygande i det vi gör.

Hur tycker du laget agerar på träning samt matcher?

— Självklart är det skillnad på träning & match. Det som är avgörande är hur vi hanterar olika situationer vi ställs inför. Jag själv skulle säga att laget har en enorm vilja och alltid strävar efter att förbättras. Dock finns det fortfarande mycket att jobba med. Vi jobbar hårt med våra svagheter.

Det går mycket rykten om att det eventuellt blir ett tränarbyte, hur ser du på saken?

— Som jag nyss sa, laget gör bra ifrån sig. De jobbar hårt och strävar för en bättre framtid. Enbart vi kan göra en skillnad på hur långt vi kommer. Jag lägger inga värderingar på dessa rykten. Jag lämnar mitt fulla förtroende till ledningen. Självklart är det skönt att känna stöd från både laget och alla fans. Vi lägger bara fokus på vad vi gör bra och jobbar hårt. Det är den framtiden vi kan ändra på.

Ibrahimovic lämnade tidigt och var arg i omklädningsrummet enligt rykten. Märker du en skillnad?

— Självklart, det är precis så man blir en stor mästare. Han har en ständig strävan om att bli bättre och alltid vilja göra en stor skillnad. Jag vet inte om ni såg statistiken tidigare, men vi är i top 5 sämsta lagen på att förvalta våra lägen. Det är självklart att Ibra blir förbannad för att vi inte tar vara på våra chanser. Han vill alltid att allt ska vara perfekt. Det är riktigt sällsynt. Jag säger alltid till spelarna att när de kliver av fotbollsplanen så är det viktigt att känna att de knappt kan gå, på så sätt kan de inte känna ånger för att de kanske hade lite mer att ge.

Många ser dig som en fadersgestalt, hur ser Ibra på dig?

— Det finns en fin ömsesidig respekt mellan oss, han säger att han är en fotbollsspelare och att jag är hans coach. Om spelarna inte har tillit och respekt för sin tränare så kommer man inte långt.

Du pratar ständigt om att ta en match i taget, hur ser du på Maldinis uttalande om att ni måste sluta på minst 5:e plats? Är det möjligt?

— Var i tabellen vi slutar denna säsong är svårt att förutspå. Jag vet inte vad motståndarna har att erbjuda. Just nu har vi Atalanta & Roma framför oss, även Parma & Verona. Målet är självklart att nå så långt som möjligt och hitta spel i Europa. Vi förbereder oss alltid för vinst i alla matcher vi står inför. Vi måste tro på oss själva. Vi måste visa oss värdiga denna klubb.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer