Pioli: “Det är en match som har ett stort värde”.

Den stora dagen är här! Glöm dina syskon, släkt, vänner & bekanta, idag är vi fiender. Räkna med att kvällen kommer innehålla en känslomässig berg & dal bana. Derby della Madonnina väntar runt hörnet och ikväll blir en kväll att minnas! Precis som vanligt får tränaren Pioli svara på pressens frågor.

Vad är skillnaden på Milan och Inter?

— Sanningen är att Inter gjorde det mycket bättre än oss redan från början av denna säsong och sedan dessa har vi gjort allt vi kan för att komma i kapp dem och klättra i tabellen. Dessa matcher spelas inte för att spelas utan enbart för att vinnas.

Hur mår Ibra?

— Ibra har fått träna individuellt, vi alla vet varför. Om han mår bättre till imorgon (idag) kommer han självklart att spela. Det är viktigt för oss att få tillbaka spelare från sjukdom och skador. Vi har förberett oss väl och tränat väldigt hårt. Alla vet vad som står på spel.

Poängskillnaden mellan Milan och Inter?

— Helt ärligt vet jag inte vilken poängskillnad det är mellan oss men vi alla kommer med en mentalitet som Ibra har smittat av sig. Att spela med rätt fokus och attityd kommer att vara avgörande. När man förbereder sig för matcher som denna så måste man vara fysiskt & psykiskt starka.

Är Inter favoriter?

— Vi måste fortsätta med att vara aggressiva och är det något vi måste förbättra imorgon (idag) så är det att inte vara förutsägbara, spela kompakt och ständigt hota dem.

På dina 3 månader som tränare, vad specifikt är det du vill att lagt ska göra bättre?

— Det är många saker men det absolut viktigaste är att laget måste ha en tydlig spel idé och hålla den under 90 minuter. Det måste vi göra under alla matcher framöver.

Rebic eller Leao som anfallspartner med Ibra från start?

Båda har spelat med Ibra på toppen och de har dem gjort väldigt bra. Jag kommer att välja den person med störst karaktär och självklart välja den som jag tror kan göra störst skillnad.

Vad är skillnaden mellan Stefano Pioli och Antonio Conte?

— Jag vet inte vad skillnaden på oss är men jag känner honom som en kollega. Jag måste lära känna honom bättre än vad jag gör idag. Jag tror även att det viktigaste man kan göra som tränare är att kunna komma in i en spelares huvud och kunna förstå honom och spelaren förstå dig. Det finns inget jag avundas Conte för. Jag är glad för att vara här och för att stanna.

Vad skulle en derby vinst betyda för er förutom 3 poäng?

— Först och främst skulle det vara en stor boost för oss som lag och för alla spelare individuellt. Vi kommer då givetvis avancera oss i ligan. Vi har förberett oss väldigt bra. Det är 16 matcher kvar för oss och alla är minst lika viktiga.

Det var länge sedan Milan vann ett derby, vad kan fansen förvänta sig?

— Det kommer vara en stor stimulans för laget att vinna matchen. Vi måste bevisa för oss själva att vi är värda denna vinst. Vi måste förbättra oss i allt vi gör på planen för att vi ska ta hem 3 poäng. Vi är i god form och vi kommer att kriga. Laget har gått igenom mycket tuffa tider och men vi är starka och vi är redo.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen