Inför: Inter – AC Milan

Derby della Madonnina, det är dags. Spänn fast er, håll hårt i närmsta granne. Knyt näven och glöm allt annat som ni har tänkt att göra imorgon. 20.45 är en helig tid, årets bästa match. 

AC Milan: 

Det var ett tag sen vi hade en rapport inför match men det är definitivt dags inför ett stekhett derby. Zlatan-effekten ska vi ju inte skoja bort och Pioli haglar lovord över honom. Sen supersvenskens intåg i Milan är vi obesegrade. Svårare än så är det inte, efter den tunga 5-0 förlusten mot Atalanta så har det blivit fem vinster och två kryss. Det finns en helt annan glöd i laget och vissa spelare har helt plötsligt fått upp ångan. Bänkspelaren Ante Rebic har från ingenstans kommit in och börjat spruta in poäng. Dessutom har den utskällde turken Calhanoglu börjar bli en viktig kugge och poängspelare. Leao har nu också någon att se upp till, någon som har vandrat vägen och kan visa honom vart man ska trampa. En bra känsla över att vara supporter till AC Milan just nu. Låt gå för att vi inte har mött några av de bättre lagen ännu men låt oss få leva i denna bubblan ett tag till iallafall. Det stora testet kommer imorgon. 

Den 27 decemeber 2017. Så länge sen var det vi senast besegrade stadsrivalen. Det är inga fina siffror och förra matchen slutade 0-2 med bud på ännu fler från Inters sida. Nej, spelarmässigt är vi just nu lillebror och dessutom går Inter enormt bra i ligan. Jag valde att hylla vår egna form och måste då höja ett varningens finger för att under denna period har Inter varit precis lika bra. Fem vinster och två kryss. Men hur som helst blåser det positiva vindar i Milan så är det någon gång vi ska kunna rubba detta lagbygge i svartblått för första gången sedan december så är det imorgon. Däremot kommer Conte inte att göra det lätt för oss, var så säkra på det. 

Inter: 

Antonio Conte har fått styr på skutan. Man åkte ur Champions League mot ett reservbetonat Barcelona på hemmaplan men det kan ha varit det bästa som hänt. Nu ligger fokus endast på ligan. En liga där man endast ligger tre poäng bakom serieledande Juventus. Dessutom på bättre målskillnad om det skulle komma till kritan. Inter har lyckats få ihop ett sånt gammaldags tvåmannaanfall med stor och liten. Det absolut största utropstecknet har varit hur bra Romelu Lukaku faktiskt har varit. Trea i skytteligan med 16 mål på 22 matcher är ingenting vi kan skoja bort. 190 centimeter lång och 94 kilo tung. Är Kjaer och Romagnoli verkligen redo för en sådan utmaning? Han är ju inte ensam heller. Lautaro Martinez har en väldigt bra säsong i ryggen och ryktas till Barcelona i sommar. Blott 22 år gammal har han gjort 11 mål på 20 matcher. Han är rivig som få så det gäller att firma Kjaer/Romagnoli står på tårna. 

Något som präglat Inter denna säsongen är formationen 3-5-2. För den som följde honom i hans dagar i Chelsea så var det precis den formationen han vann ligan med och var nästan ostoppbar. I denna formationen gäller det att man har wingbacks som orkar med att vara breddspelaren på kanten som slungar in inlägg. Vad gör då Antonio Conte? Jo han värvar in exakt samme wingback som han använde under hela sin tid i Chelsea. Victor Moses. Lägg därtill att han sedan värvar in Manchester Uniteds gamle bespottade lagkapten Ashley Young och hela världen höjer på ögonbrynen. Sedan höjer börjar man gapa när man ser att dessa två spelare tydligen är till för att starta. Vad ska man säga. Det funkar ju. Värvningen av Christian Eriksen är också en riktig bomb som Milan verkligen måste hålla koll på. Annars kommer han att dyrka upp försvaret och såra oss. 

Snabba fakta: 

• Senast Zlatan spelade detta derby var den 6 maj 2012. Matchen slutade då till Inters favör med 4-2 när Zlatan gjorde båda målen. Matchen fick dock strålkastarljuset på sig av en annan anledning. Nämligen när Julio Cesar försökte psyka Zlatan när han står vid straffpunkten, Zlatan bryr sig inte ett dugg och sätter straffen. Han stirrar sedan ner Julio Cesar. Kul minne. 

• Bäste målskytten i derbyts historia är Andriy Shevchenko på 14 mål. Kul att Gunnar Nordahl är trea med sina 11 mål.  

• Inter leder mötet i så kallat head-to-head med sina 81 vinster, Milan har skrapat ihop 75 vinster. 

Var: San Siro (Giuseppe Meazza för den petige)

Domare: Fabio Maresca 

Kanal: Cmore 

Avspark: 20:45 svensk tid 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer