Redaktionens spelarbetyg: Milan – Udinese

Milan lyckas mirakulöst vinna matchen mot Udinese med 3 mål mot 2. Rebic kom in i paus och var i allra högsta grad delaktig i segern med två mål, varav det matchavgörande kom med matchens sista spark. Mentaliteten verkar vara förändrad, vindarna verkar ha vänt, för just nu blåser det med oss, och inte emot.

Donnarumma – 6,5: Paradoxalt nog så kan man säga att han både var nära att förlora oss 2 poäng och vinna oss 3 på samma gång. En dundertabbe i fösta kompenseras av en makalös andra halvlek där han håller oss kvar i matchen med otaliga världsklassräddningar.

Conti – 6: Får med sig en assist från matchen och bryter även många bollar, inte minst ett farligt kontringsläge i första. Tappar dock bort Lasagna vid 2-2 målet.

Romagnoli – 6: Gör precis som resten av laget en betydligt bättre andra halvlek än första. Står för några storslagna brytningar och är agerar stabilt.

Kjaer – 6: Dansken har fått lite av en flygande start i Milan. Räddade någon boll vid mållinjen och höll relativt bra koll på Udineses offensiv. Skulle behöva bli lite rappare i steget bara.

Hernandez – 7,5: Till och med när han inte gör någon jättematch spelmässigt, så lyckas han ändå på något sätt göra matchavgörande aktioner. Ett otroligt mål som banade väg för segern. Börjar bli tjatigt, men oj vilken talang.

Bonaventura – 5: Blir utbytt i paus efter att inte uträttat i stort sätt någonting i första. Den gamla Bonaventura verkar vara som bortblåst. Larma om du lever, jack, för det här var inte bra.

Bennacer – 7,5: Vinner runt 100 bollar på mittfältet är känslan och han bidrar även offensivt men känsliga passningar. Otroligt viktig för spelet.

Kessie – 5,5: En anonym insats från ivorianen som inte riktigt får till sitt spel. Syntes inte över huvud taget stora delar av matchen.

Castillejo – 6,5: Företagsam och klurig ute till höger och jobbar dessutom väldigt hårt utöver det. En spexig spelare som tyvärr bränner lite för mycket för ett högre betyg.

Leao – 6,5: Gör inte på något sätt någon supermatch, men är ändå pigg och vass en-mot-en-spelet. Spelade också fram Zlatan fint mot slutet men svensken sköt tyvärr över.

Ibrahimovic – 6,5: Gör långt ifrån någon av sina bättre matcher och är inte en lika tydlig fixpunkt i spelet som tidigare. Får lite turligt fram bollen till rebic mot slutet vilket visar sig bli avgörande.

Avbytare och tränare:

Rebic – 8: Kommer in och vänder matchen i stort sätt på egen hand. 2 fina mål och utöver det initiativrik och rapp. Om han kan lira såhär i samtliga matcher har vi mycket vunnet. Redaktionens MOTM.

Krunic – Spelade för lite för att bedömas.

Pioli – 7,5: Jag vet inte vad han (eller Zlatan) sa eller gav till spelarna i paus, men fungerade gjorde det onekligen. Efter de otroligt sterila första 45 minuterna så fick vi se propagandafotboll till den andra, och dessutom visar sig rebic bytet bli minst sagt en succe. Fin fingertoppskänsla hos mister.