Pioli: “Vi kanske gör en ändring”

Med mindre än 24 timmar kvar till avspark, måste vi iväg på årets första borta match. Denna gång begär vi oss av till Cagliari. Nu måste det bara vända, det finns inget annat än vinst på schemat. Och i vanlig ordning möter Pioli pressen.

Hur har er vecka varit?

– Det har varit en stor vecka. Spelarna har varit fokuserade och beslutsamma. Vi måste skifta på kvantitet till kvalité. Vi måste vara bestämda. Cagliari har en väldigt fin säsong hittills även om de fått med sig ett par dåliga resultat. Vi måste verkligen göra allt för att hitta tillbaka till vinsterna, vara farliga, effektiva och vara stolta.

Vilka lösningar ser ni?

– Som i dessa svåra tider, när det inte riktigt går som vi vill, måste vi försöka hitta olika alternativ. Hittar vi någon bra lösning så kanske vi gör en ändring mot Cagliari Det kommer då vara botemedlet till framgång. Jag anser att vi kan spela med olika spelsystem. Jag säger alltid till spelarna att ni måste tro på er själva, det är så ni jobbar med era framgångar och motgångar. Det kommer i framtiden avgöra vilken typ av spelare ni är och blir.

Hur ser det ut för spelarna individuellt?

– Ibrahimovic gör det bra, han visar stor motivation och även att han är redo för denna strid. Vi får helt enkelt se ifall han börjar på bänken eller startar. Han är en bra tillgång till laget, djupet i vårt projekt. Leão har förstått, det finns mycket att lära sig från stora spelare som Zlatan. Han kommer komma långt. Det finns en bred trupp, många finns tillgängliga. Det är trotts allt jag som väljer vilka som ska spela.

Hur går det för er kring transfer marknaden?

– Vi måste förstå och acceptera att detta fönster inte stänger för än i slutet av månaden. Visst är den öppen men vi kan inte låta oss påverkas av den. Fram tills dess kommer jag och laget lägga fokus på träningen och matcherna. Det är viktigt att vi är fysiskt och psykiskt starka.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen