Pioli: “Varje match är den viktigaste”

En stark formkurva bäddar för en intressant bortamatch mot Brescia. För tillfället ligger de på nedflyttningsplats men kvalité går att hitta i laget. Detta hade Pioli att säga om morgondagens match.

— Målet är att ta tillbaka Milan dit man alltid har varit, nu börjar det se positivare ut. Dock har vi inte gjort någonting ännu, det är fortfarande en lång väg att vandra och fokus ligger på nästa match. 

— Vi måste tro att varje match är den viktigaste vi någonsin spelat. Det är det enda sättet att se på det. Det är inte dags att börja titta på vad vi kommer att hamna på för position den 24 maj, vi måste hålla huvudet kallt och fortsätta utvecklas. 

Mario Balotelli kommer att missa matchen på grund av en avstängning och Pioli hade detta att säga om den forne Milan-spelaren. 

— De förlorar en väldigt duktig individuell spelare men de är kompakta och dynamiska ändå. Vi förväntar oss ett målmedvetet lag med ett tydligt mål, men vi kommer att försöka vinna matchen oavsett. 

— Dessutom måste vi verkligen hålla koll på Sandro Tonali, han är oerhört duktig och talangfull. 

Om Zlatans inverkan på laget.

— Han är definitivt en extra krydda, hans direkta påverkan i matcher kombinerat med hans attityd och proffsighet gör att laget blivit mer sammanhållet. 

— Med det ska jag säga att jag inte var förvånad. Vi pratar om en mästare som har varit en av de bästa spelarna i världen de senaste årtiondet. Jag förväntade mig extremt mycket av honom och har fått en intelligent och hjälpfull spelare. Idag vet han precis vad han kan och inte kan göra. 

Om Rebic är aktuell för att starta efter senaste matchens avgörande inhopp.

— Jag måste välja ett lag som kan garantera mig resultat. Det finns 24 spelare som alla tränat väldigt hårt i veckan, jag har favoriserat vissa spelare och kommer att fortsätta göra det. Det är bara naturligt i min roll som tränare. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen