Pioli: “Det är normalt att göra misstag”

7 förluster efter 12 omgångar ger Milan en placering på 14:e plats. Detta är vad Pioli hade att säga på sin presskonferens.

— Helt ärligt så gillar jag inte alla dessa landslagsuppehåll, jag föredrar att hela laget är samlat så vi kan träna mer intensivt. Men med tanke på att många av spelarna har gjort bra ifrån sig är ett bra tecken för laget och självkänslan. Enbart Rodriguez har ett mindre problem, vi får se om han blir tillgänglig.

På frågan om alla rykten om mercato svarar Pioli: — Dessa uppehåll är med tilltalande för er än vad dem är för oss. Det vore trevligt att träna Ibrahimovic, han är en stor spelare men enbart för att han är professionell och för hans tekniska sidor. Vi är fokuserade på den svåra och viktiga matchen vi har framför oss. Det kommer vara mer än 60.000 personer på arenan och vi måste ge 200% av oss, det är det jag förväntar mig från laget.

— Tittar vi på truppen så pratades det mycket om Caldara, han är inte 100% redo i mitt tycke, han är fri från skador men jag tror inte att han är där riktigt än. Han kommer spela med Primaveran nu men när jag anser att han är redo tar jag ett beslut om eller när han spelar med oss, det viktigt är att få honom i form. Om alla spelare är friska får vi en bredare trupp och det blir mer tävling inom laget, det blir upp till bevis om vem som ska ta plats på planen.

— Under uppehållet har jag analyserat spelet mot Juventus. Jag tycker att Piątek gjorde bra ifrån sig, trotts att han vid flera tillfällen fick möjligheten att göra mål. Han är en striker som är väldigt farlig vid straffområdet och därför måste vi bli bättre på att hjälpa honom med bra bollar och inlägg. Återigen, de som gör bra ifrån sig på träningen och matcherna får en större chans att spela. Det är normalt att göra misstag men vi måste ta lärdom av dem.

Pioli fick frågan om detta var hans största utmaning på 10 år hittills och om han kan visa sin sida av Milan:

— Det enklaste skulle vara att svara ja, men varje match är viktig, vi måste gå in med rätt mentalitet, styrka, motivation och beslutsamhet. Alla matcher vi spelar måste vara den matchen vi gör en skillnad, jag är helt säker på att laget kommer göra bra ifrån sig. Det är viktigt att förstå vart vi befinner oss i tabellen, truppen är fullt medvetna om vad vi behöver göra. Vi har hängt upp tabellen på en dörr i Milanello för att vara transparenta och för att förstå verkligheten.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer