Inför: Parma – AC Milan

Imorgon gästar vi liganian Parma som likt förra säsongen imponerar. Kan vara ännu intressantare i år med en av italienska ligans hetaste talanger. 

AC Milan: 

En vinst, två kryss och tre förluster. Så ser det ut under Pioli. Beckmörkt? Njjaaaaaaa, vi har alltså redan mött Roma (förlust), Lazio (förlust), Juventus (förlust) och nu senast Napoli (kryss). Emellan dessa hittar vi en vinst mot SPAL och ytterliggare ett kryss mot Lecce i vad som var Piolis första match. Som tabellen visar så kunde inte Pioli ha fått en sämre start poängmässigt, men han kunde heller inte få en sämre start i form av motstånd. Detta kanske talar för hur bedrövlig säsongsinledning vi faktisk hade under Giampaolo. Att redan döma ut Pioli tycker jag skulle vara alldeles för hårt. Ska vi vara helt ärligt spelade faktiskt Milan riktigt bra mot Juventus under stora delar av matchen. Man kan också hävda att vi förtjänade att vinna den matchen. 

Så vad ska man då utläsa av formkurvan? Givetvis är den dålig men skenet bedrar då bättre spelschema väntar. 

Parma: 

Succé? Mittenlag? Förväntat? Det finns mycket att säga om Parma men den italienska kören verkar sjunga samstämmigt. Det här är en bra säsongsinledning för Parma. Det finns ytterliggare saker som italienska medier håller med om, Dejan Kulusevski är förbannat bra och förmodligen Serie A’s hetaste talang. 3 mål och 5 assist på de inledande 13 matcherna och grabben är 19 år. Det är möjligt att det råder någon form av hybris i italien men siffrorna det pratas om är 50 miljoner euro. Nämn senast Sverige producerade en sådan fotbollsspelare? (host Zlatan, host, när blir han klar för Milan?) 

Vi har även Gagliolo i laget och både han och Kulusevski har nyligen fått introducera sig i svenska landslaget. Gagliolo från start och Kulusevski med ett inhopp. Nog om det. 

Parma är inte heller i speciellt superbra form. De fem senaste matcherna har resulterat i 3 kryss, 1 vinst och 1 förlust. Vi pratar alltså om två lag som letar efter att bryta en dyster formkurva, man är desperata efter att få smaka på 3-poängarens sötma. 

Snabba fakta: 

• Fem svenska spelare har spelat för Parma genom historien. Utöver Gagliolo och Kulusevski som är där nu så har David Löfquist, Jesper Blomqvist och Tomas Brolin. 

• Milan och Parma har mött varandra i en titelmatch relativt nyligen. Säsongen 93/94 möttes man i den Europeiska Supercupsfinalen efter att Milan vunnit Champions League samma år. Tyvärr fick Milan stryk med 2-0 och Parma la beslag på titeln. 

• Milan har vunnit 33 gånger, förlorat 17 gånger och kryssat 16 gånger mot Parmar tidigare. 

Var: Ennio Tardini

Domare: Paolo Valeri

Kanal: Cmore

Avspark: 15:00 svensk tid

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen