Spelarbetyg: Roma – Milan

Donnarumma – 6,5: Kan inte klandras för något av målen och håller Milan kvar i matchen med flertalet högklassiga räddningar. En av få ljusglimtar idag. Redaktionens motm.

Conti – 4,5: Lyckas inte med i stort sett någonting. Varken offensivt och defensivt. Känns som att självförtroendet sviktar.

Musacchio – 4,5: Även argentinaren har det tufft idag. Agerar långt ifrån tryggt och ställets ofta till det för sig själv och sina lagkamrater.

Romagnoli – 5,5: Gör en bra match mer tanke på vad det är för backlinje han ska försöka styra upp. Bra uppspel och gör inte bort sig i det defensiva.

Theo – 6,5: Gör ingen jätteinsats defensivt men han offensiva spel väger upp det med råge. Känns mest kreativ i anfallsspelet och dessutom en av våra bästa avslutare. Synd bara att han inte får någon vidare hjälp där uppe…

Biglia – 4,5: Kommer inte till sin rätt idag. Spelar trögt och inte sällan fel och har dessutom problem med bollvinnandet. Inget vidare skydd för backlinjen, tyvärr.

Kessie – 5: Gör inte bort sig men bidrar inte heller avsevärt. Alibiinsats.

Paqueta – 5: Besitter en fin grundteknik men har svårt att få utlopp för den idag. För många felpass, för lite öppnande löpningar.

Suso – 5: Spanjoren har, likt Paqueta, haft förtvivlat svårt att få utlopp för sin potential den senaste tiden. Synd när vi nu behöver honom i form mer än någonsin.

Leao – 5: Är hal och svårfångad men har svårt att komma till sin rätta centralt. Hamnar ofta felvänd. Borde kanske få utgå från en kant framöver?

Calhanoglu – 5: Formen från förra veckan var idag som bortblåst. Spelade första 15 och sista 10 där emellan vet nog inte ens han själv vad han höll på med.

Avbytare och tränare:

Calabria – 5,5: Har en tacksam uppgift när han ska ersätta urusle Conti och gör det också bra. Bjuder visserligen på ett mål, men står också för en fin assist och i övrigt en fin insats.

Piatek – 5: Gör inget större väsen ifrån sig.

Bennacer – 5,5: Har även han en tacksam uppgift när han ersätter Biglia. Han är rappare och bättre i bollerövrandet. Nästa vecka måste han väl få starta?

Pioli – 5: Kan egentligen inte klandras för målen då de är mer eller mindre direkta misstag ifrån individuella spelare. Anfallsspel lämnade dock mycket i övrigt att önska och försvarsspelet i synnerhet på hörnor likaså. Bytet med Calabria ger en positiv effekt, frågan är bara varför han inte startade matchen?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen