Redaktionens spelarbetyg: Genoa – Milan


Reina: 5
 – Fick besked om att han skulle starta bara minuter in på start, men visade direkt att han var pigg i benen och skarp i huvudet när han räddade ett nästan friläge som Genoa fick. Stod sedan för ett par fia räddningar innan den stora tabben vid 0-1 kom och som grädde på moset orsakade han sedan en straff. Som tur var så var Reina på tårna och gjorde en mycket fin räddning som gav Milan dem viktiga tre poängen.

Calabria: 4,5 – Är stabil i backlinjen, men är riktigt klumpig som drar på sig två gula kort och blir utvisad med tio minuter kvar.

Duarte: 6 – Debut från start och skapar ett godkänt mittbackspar med Romagnoli.

Romagnoli: 6 – Saknades lite ledaregenskaper från Romagnoli idag. Är stabil i försvaret, men syns sällan mana på sina lagkamrater.

Hernandez: 6,5 – Har hållit Rodriguez borta från startelvan i de senaste matcherna och visade idag varför. Fick lite problem med Kouame bakåt, men visade stor vilja framåt vilket resulterade i ett mål för ytterbacken.

Kessie: 5,5 – Anonym inledningsvis, men är stensäker från straffpunkten och ger Milan ledningen med 2-1.

Biglia: 5 – Tillbaka i startelvan, men gör inte något större väsen av sig. Har inte så mycket att sätta emot och tillåter Genoa att få stora ytor på Milans planhalva i första halvlek. Blek.

Calhanoglu: 4,5 – Gör inga större misstag, men åstadkommer ingeting på planen.

Suso: 5 – Försöker med sina vanliga instick, men kommer sällan fram till bra lägen. Slarvar lite mycket idag.

Piatek: 4 – Helt anonym och utbytt.

Bonaventura: 6 – Får chansen från start igen efter sin långa skadefrånvaro, dock istället för Leao som imponerat på sistone. Var pigg i benen och ville mycket, men det var sällan han fick hjälp av sina medspelare.

Avbytare:

Paqueta 6,5: – Var kvick att se Hernandez löpning som gav 1-0 och resulterade i en assist för brassen. Visade att han hör hemma i startelvan.

Leao 7: – Kom in direkt i andra halvlek och ordnade ganska snabbt senare en straff för Milan. Fortsatt i fin form. Redaktionens MOTM.

Conti: – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Giampaolo: 4,5 – Gjorde en hel del byten från förra matchen, men gav bland annat iskalla Calhanoglu fortsatt förtroende från start. Leao som varit i fin form på sistone fick märkligt nog börja på bänken, men fick komma in och göra ett fint inhopp. Giampaolos lag var fortsatt väldigt blekt i första halvlek, men vaknade sen till liv lite i andra med inhoppen av Paqueta och Leao. Fortsatt låga betyg för Giampaolo blir det dock.

Om du undrar vilket betygsystem vi använder och hur det fungerar så hittar du svaren här: https://www.milansverige.se/redaktionens-spelarbetyg/

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen