Pioli: “Är man i denna situationen så har man gjort misstag”

Efter endast en poäng av sex möjliga efter tränarbytet befinner sig Milan i en underlig situation. I en presskonferens har tränare Pioli detta att säga om läget.

— Vi måste vara ärliga och erkänna att detta inte är en positiv tid för Milan. Vi är mycket bättre än vad vi hittils visat. En match i taget nu, vi är förmodligen inte den bästa klubben sett till kvalité men när det kommer till vilja så måste vi vara det.

— Man ska inte dra förhastade slutsatser, det finns gott om tid till att förändra vår ligaposition. För att det ska vara möjligt vill jag se att mina spelare är motiverade, de måste vilja visa upp sig. Är man i denna situationen så har man gjort misstag. Jag måste få se spelare som absolut inte håller tillbaka.

— Fansen är inte dumma, de ser när en spelare saknar kämparglöden. Det är upp till truppen att vinna tillbaka supportrarna. Att spela fin fotboll är ett sätt, men det vi just nu saknar är glöden.

— Om någon är rädd är det dags att sätta det åt sidan för det finns så mycket kvar att göra. Tror bara spelarna på det så kan vi klara allt.

Valet av att peta Piatek till förmån för Leao förra matchen kommer på tal då ryktesvägen säger att Piatek kommer starta mot SPAL.

— Jag har aldrig spelat med ett och samma spelsystem i hela min karriär som tränare. Jag valde Leao före Piatek mot Roma för att det kändes rätt. Definitivt förväntade jag mig mer av honom. Finns absolut inget som säger att de inte skulle kunna spela tillsammans i fortsättningen men just nu måste jag göra det som är bäst för laget.

— Vi vill bygga vårt spel från målvaktenn men problemet mot Roma var att det inte fanns någon rörelse. Då får man naturligt mindre alternativ att spela på. För att det ska funka måste vi vara fokuserade i den fasen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer