Ibrahimović: “Det snackas mycket, men ingenting händer”

I en intervju med La Gazzetta dello Sport talade Zlatan Ibrahimović om sin framtid och hans syn på dagens AC Milan.

– Italien är mitt andra hem och jag kommer att lyssna på alla förslag, men bara från lag som siktar på att ta hem Scudetton. Jag vill inte värvas bara för att jag heter Ibrahimović. Jag kan fortfarande göra skillnad och 20 mål klarar jag lätt av i Serie A.

– Flera av de större klubbarna har börjat investera och min åsikt om att Serie A är världens tuffaste liga för en anfallare står jag fast vid.

– Jag kände mig aldrig så stark i Inter som jag gjorde när jag var i Milan. Rossoneri hade en grupp av mästare som var på dekis när jag kom, men jag gjorde allt jag kunde för att bära laget framåt. Det var några väldigt speciella år för mig som gav mig tillbaka glädjen i spelet som jag hade förlorat i Barcelona.

– Idag är det katastrof i Milan. Det snackas mycket, men ingenting händer. Detta är inte klubben som alla föll för. Problemet? Kanske är det för många människor där som inte borde vara där. Maldini? Jag känner inte att jag kan kommentera en roll som jag själv inte har befunnit mig i, men som spelare var han en av mina favoriter. Hans uppgift är mycket svår, men att åstadkomma något med så lite resurser är en prestation.

– Min bästa lagkamrat i Milan? Gattuso, nu nämner jag inte den bästa spelaren, utan den spelare som fick mig att prestera som bäst. Rino gav aldrig upp och det kan jag slå vad om. Han var inte Messi, men han eldade på som ett monster.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen