Galliani: “Vår kärlek för Milan är oförändrad”

I en intervju med Radio Anchío Sport menar Adriano Galliani att han och Silvio Berlusconi inte sålde Milan till Elliot-ledningen, men kan inte förstå alla dessa tårar över San Siro.

– Berlusconi slår tillbaka till CEO Ivan Gazidis för hans påstående, att Elliot stoppade Milan från att gå i konkurs. Galliani menar att han inte skulle sälja klubben till hedgefonden om det var upp till honom.

– Jag respekterar Elliot-Group även om dem aldrig köpt Milan. Om Elliot inte hade lånat ut dessa pengar, hade vi behållit dispositionen och Milan hade varit med i både Serie A och Europa League säsongen 2017-2018.

– Vi sålde till Yonghong Li som lånade pengarna för att betala skulden han var skyldig till Elliot, som i sin tur hade Milan som säkerhet.

– Jag pratar om Monza och Milan med presidenten Berlusconi varje måndag. Han har alltid varit en supporter, och när Rossoneri förlorar, blir han ledsen. Vår kärlek för Milan är oförändrad. Av ekonomiska skäl, var vi tvungna att sälja klubben motvilligt och beklagligt.

– Jag hoppas att Pioli är rätt man. Jag respekterar honom jättemycket, precis som Giampaolo. Jag litar på den nuvarande ledningen och vi hoppas att de kan ta Milan tillbaka till Champions League.

75-åringen visar även sitt stöd för den nya arenan som ska ersätta San Siro.

– San Siro går inte att renovera som den är byggd. Dessutom måste de båda lagen spela på borta plan i flera år. Jag förstår inte alla dessa tårar för en ny, underbar och modern arena som är ett stenkast från den nuvarande. Det kommer alltid vara San Siro.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen