Piątek: “Förra säsongen hade jag inte bara tur”

Milans anfallare Krzysztof Piątek har gått mållös i de första två omgångarna av Serie A, men det är inget som oroar 24-åringen. I en intervju med den polska youtube-kanalen “FootTruck” talar Piątek ut om förra årets succé säsong och den kommande säsongen som börjat lite knackigt.

– Officiellt så har det bara gått en och en halv match sedan jag gjorde mål. Jag medger att jag inte har nått 100% av min matchform ännu, men nu är jag snart där. Jag var inte riktigt redo mot Udinese (då han blev bänkad av Giampaolo). Giampaolos system är inte lätt att anpassa sig till. Vi måste lära oss systemet, men det kommer ta tid.

– Hur jag tar mig an försvarare? Mot Cesena hade jag inte mycket att jobba med eftersom försvararna höll fast mig med båda armarna konstant. Jag tycker det är konstigt att domarna skyddar försvararna mer än anfallarna i Italien. I Italien säger man att jag är en “tjuvskytt” som lurar i boxen, men enligt statistiken är jag inte det. Jag har mycket bollkontakt och bidrar även i passningsspelet. Jag måste dock jobba mer på mitt spel utanför boxen.

– Om jag hade tur förra säsongen? Nej jag ser det inte på det sättet. Om man gör 30 mål på 48 matcher så är det inte tur. Däremot om jag hade gjort åtta mål på fem matcher så kanske tur var en del av det.

– Förbannelsen över nummer 9? Giampaolo skojade om det och särskilt efter missen mot Brescia (när bollen var sånär över mållinjen). Folk har sagt att jag ska byta, men jag har alltid velat ha numret och kommer fortsätta med nummer 9.

– Milans spelstil? Vi vill vara ett bollförande lag, men ibland måste vi göra det enklare för oss och slå långbollar tycker jag.

– Vem är lustigkurren i laget? Det finns bara en (skrattande), Franck Kessie. Han är en väldigt positiv och galen kille. Han tar aldrig åt sig och spelar alltid hög musik när vi andra sitter med hörlurar.

– Vänskapen med Paqueta? På knackig italienska kan vi kommunicera, men ibland funkar teckenspråk bra också. Gattuso tyckte alltid det var märkligt att vi är nära vänner. Han har en enorm potential, inte bara när det gäller tekniken och konsterna utan även när det gäller fysiken. Han har en särskild spelstil och vågar ta risker, vilket Giampaolo ofta blir arg över.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen