Milan inleder antirasism-kampanj

AC Milan gick idag ut med att klubben drar igång en antirasism-kampanj för att få bort rasismen från läktarna i Italien och världen över. Så här lyder klubbens uttalande:

Bakgrund: Efter matchen mot Hellas Verona inleddes en undersökning av företrädare från ligan Serie A för att undersöka fall av rasism mot Franck Kessie. Domen blev till slut att ingen rasism hade skett. Flera andra fall har även skett de senaste veckorna och för någon vecka sedan tyckte Inters Curva Nord att det var okej att Inters motståndare använde rasism som metod för att distrahera Inter-spelaren Romelu Lukaku.

Milans uttalande: “För att fira klubbens 120:e födelsedag har vi idag bestämt oss för att inleda en kampanj för att få bort rasismen från den italienska fotbollen. Vi har satt ihop en grupp som ska utveckla ett program av aktiviteter för att öka kännedomen om problemet, övervaka och agera mot rasistiska beteenden på läktaren och på sociala medier. I flera månader har vi fört diskussioner kring ämnet internt inom klubben och nu har vi valt att accelerera arbetet eftersom vi sett ett ökat antal fall av rasism på läktare både i Italien och utomlands de senaste veckorna. Detta initiativ kommer inledas på lördag när vi tar emot Inter på San Siro. Matchen kommer döpas till “Derby Against Racism” och spelare från båda lagen kommer att mötas för att tillsammans ta ett foto för att markera mot rasismen.”

Milans president Paolo Scaroni och vd Ivan Gazidis uttryckte också sina åsikter kring ämnet.

Gazidis: “Den Italienska fotbollen måste vakna upp och sätta ner foten mot dessa rasistiska beteenden. AC Milan kommer att ta en ledande position inom detta ämne genom att promota grundläggande värden som är relevanta för oss alla. Fotbollen har förmågan att visa hur viktigt samarbete är för att bygga ett starkt lag. Olikheter, välkomnande och tolerans är en viktig del av detta. Vi känner att vi har en moralisk skyldighet att göra allt vi kan för att stoppa problemet. Därför är detta ett viktigt första steg för att visuellt demonstrera och visa att vi kommer att vara proaktiva i våra försök att tackla rasismen inom fotbollen. Detta handlar om mer än bara fotboll och vi är glada över att Inter ställer upp på detta initiativ.”

Scaroni: “Jag är nöjd med att Milan gör något åt ett av de största problemen vi har i samhället idag. Milan har en kraftfull röst och jag tror att vi kan spela en viktig roll i fajten mot rasism.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer