Giampaolo inför derbyt: “Vet vad det betyder för fansen”

Dagen före Marco Giampaolos första Milanoderby höll han presskonferens. Han pratade han om hur matchen kunde sluta hur som helst, om Inters tränare Antonio Conte och hur viktigt derbyt är för supportrarna.

Hans första derby

– De har berättat om atmosfären och passionen som skiner över den här matchen. Det är en viktig match som betyder mycket, derbyt skapar sin egen historia men men det är ingen match som avgör säsongen. Jag upplevde flera derbyn i Genoa, jag vet vad det betyder för fansen, för stämningen och humöret. Personligen har jag tagit mig an matchen med ett lugn och med vetskapen om att hårt arbete är det ända sättet.

Andrea Conti

– I Calabrias frånvaro (avstängd efter det röda kortet mot Hellas Verona) kommer Andrea att spela. Grabben har tränat bra, han är fokuserad och har utvecklats jämfört med några månader sen. Han har ingenting att bevisa. Han går inte ut i krig, han ska spela i en fotbollsmatch.

Motståndet

– Inter är ett tydligt lag. De gör saker konsekvent och vill alltid spela sitt eget spel. Vi måste sätta jobba kollektivt, ta ansvar och vara mogna i vårt taktiska spel. För oss är det en av de svåraste matcherna och vi måste göra en fantastisk insats. Vi behöver läsa många olika situationer. Jag vet inte om Inter kommer komma till matchen bättre eller sämre än oss, den här matchen går inte att tippa.

Att vara underdogs

Derbyt är där för att vinnas eller förloras, jag är inte intresserad om vi är underdogs eller favoriter. Jag vill att laget gör en bra insats. Vi måste tänka på de små detaljerna och göra det bra i båda ändarna. Jag vill inte ha för- eller nackdelar i media.

Matchen mot Conte

– Conte har gjort en fantastisk resa. Jag har följt honom från starten, jag har sett hur han utvecklats. I Inter spelar de den första versionen av Contes fotboll. Jag har aldrig mött honom men jag vet var han kommer ifrån och jag vet vad hans idéer om fotboll är.

Supportrarna

– De är fotbollens största tillgång, definitivt. Jag vet vad det hade betytt om vi kan ge dem en derbyseger. Jag har upplevt det förut. Även om sensationen bara höll i sig i en timme för mig personligen på grund av hur jag är så vet jag vad det betyder för fansen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer