Redaktionens spelarbetyg: Manchester United – AC Milan

Milan förlorade träningsmatchen mot Manchester United på straffar efter att matchen slutat 2-2 vid fulltid. Här är redaktionens spelarbetyg:

Donnarumma 5 – Prövas ett antal gånger och kan inte klandras för Rashfords mål.

Calabria 5 – Tappar helt markeringen på Rashford vilket sedan leder till Uniteds ledningsmål. Hade flera tuffa närkamper med Rashford som både vanns och förlorades.

Musacchio 6– Stabil och säker i sitt samarbete med Romagnoli.

Romagnoli 6 – Samma sak kan sägas om Romagnolis samarbete med Musacchio.

Rodriguez 5.5 – Vågar inte riktigt följa med upp i offensiven, men är bra i passningsspelet. Dock lite osäker i positionsspelet.

Calhanoglu 6 – Visar upp sin riktigt fina passningsfot, men bidrar inte särskilt mycket i offensiven som han brukar göra.

Biglia 6 – Liksom Calhanoglu har Biglia väldigt vass passningsfot och blir aldrig stressad med bollen vid fötterna. Däremot har argentinaren tappat lite fart med åren..

Borini 6 – Har fått fortsatt förtroende i sin nya roll som central mittfältare och gör det bra. Slog ett par viktiga passningar in i den sista tredjedelen och är ger även allt för defensiven.

Suso 6,5 – Kvitterar med sitt fina 1-1 mål och ser ut att trivas mer och mer i sin nya roll som trequartista.

Piatek 6 – Med Giampaolo som tränare har Piatek börjat få fler chanser under matcherna att jobba med och var nära att näta ett antal gånger.

Castillejo 6 – Visade upp fin teknik och hur snabb han är, men saknade skärpa i passningsspelet och avsluten.C

Avbytare:

Reina 5 – Kunde gjort det bättre vid Lingards kvittering, men var i övrigt nära att ta några straffar under straffläggningen, men nådde inte riktigt dit. Visade att han fortfarande har snabba reflexer. Stundtals utbuad av United-fansen också för sin tid i Liverpool.

Conti 6 – Han inte bidra så mycket, men var stabil defensivt.

Strinic 6 – Se ovanstående.

Bonaventura 6 – Får göra sin efterlängtade comeback och det såg inte ut som att han varit borta så länge som han faktiskt har varit. Kylig från straffpunkten också.

Krunic 5,5 – Syntes inte så mycket efter sitt inhopp.

Gabbia 6 – Självförtroendet från de senaste matcherna har mittbacken kvar och det märktes inte att Romagnoli hade lämnat planen.

Brescianini 5,5 – Anonym.

Silva 5,5 – Skapade några fina lägen, men kunde inte förvalta dem.

Maldini 6 – Gjorde ett piggt inhopp och slog direkt en fin pass tvärs över planen till Silva som öppnade för ett gyllene läge för Silva. Tyvärr missade han straffen som gav Manchester United segern.

Tränare: 

Giampaolo 7 – Milans nya tränare Giampaolos idéer och taktik syns mer och mer för varje match och mot United hade Milan bland annat bollinnehavet med 59%. Det var ett passningsskickligt Milan vi fick se med halva startelvan borta och laget tycktes skapa fler chanser för anfallarna än vad Gattuso lyckades med.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer