Giampaolos budskap till fansen: “Ha tålamod”

Imorgon tar Milan emot Brescia på San Siro i säsongens första hemmamatch. Inför matchen talade Milans tränare Giampaolo bland annat om den tunga förlusten mot Udinese, mentaliteten i laget.

Udinese?
– Udinese spelade som jag hade förväntat mig genom attackera på kontringar. Detta är något vi i Milan inte ska göra, utan vi vill vara spelförande på offensiv planhalva. Det handlar inte om vilja för att kunna nå dit, utan om taktisk kunskap. Från dag 1 har jag sagt att laget behöver tid för att anpassa sig till mina idéer och bilda en kollektiv spelstil. Alla mina spelare jobbar hårt för detta. En del spelare befinner sig på olika nivåer fysiskt, men alla gör sitt bästa för att bli spelbara. Matchen mot Udinese var en missräkning för oss och alla spelarna reagerade stark efteråt och gav sitt bästa på träningen dagen efter.

Mentaliteten i laget?
– Alla matcher är tuffa och det faktum att vi har över 60.000 fans som stöttar oss är bara bra. Jag vill be fansen att ha tålamod. Som sagt laget jobbar hårt och det är bara en tidsfråga innan dem är samspelta. Milan ska inte vara laget som väntar på att saker och ting händer, utan vi ska vara spelförande och det är vår mentalitet. Min taktik kommer inte förändras nämnvärt, men en del spelare kan komma att byta positioner på planen. Vi har haft större problem mot lag som backar hem än större lag som spelar offensivt. Spelarna måste njuta av att spela oavsett vilket lag vi möter. Mina spelare är professionella och jag har inga tvivel om att de inte ger allt på träning som på match.

Brescia?
– Det har gått sex år sedan jag mötte Brescia och jag minns inte mycket. Detta Brescia är ett bra lag och jag kan se många likheter med Sampdoria. Det är ett organiserat lag med stor arbetsvilja. Vi måste ge allt vi har.

Truppen?
– Bonaventura är riktigt bra, men han har lite kvar för att nå full fitness, han måste ha tålamod. Calhanoglu som trequartista? Enligt mig är en trequartista en tredje anfallare som offrar mycket på planen. Detta är varför Suso är bra i den rollen – han har egenskaperna som en anfallare har. Nya spelare? De som började träna med laget lite senare är inte helt spelbara ännu. Borini spelade mot Udinese för att han har haft rätt inställning och tränat bra sedan dag 1. Han förtjänade sin plats. Milan kan inte bara fokusera på att ha elva startspelare. Alla spelare har en plats i laget, men de måste också visa det.

Transfermarknaden?
Jag pratade med Maldini och Boban efter matchen mot Udinese. Vi måste studera vad vi gör bra och vad vi gör dåligt. En ny spelare kan inte bara komma in och ta en plats i startelvan, utan måste först anpassa sig till spelsystemet, det är min filosofi. Att mercaton stänger i september är bara ett störningsmoment för oss och inget jag lägger fokus på. Maldini och Boban har koll på vad som gäller där och jag bidrar bara med mina åsikter om vad laget saknar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen