Giampaolo: “Imorgon kommer de som är i bäst form att spela”

Imorgon är dagen äntligen här då Serie A sparkar igång för Milans del då man åker till Udine och möter Udinese i denna säsongens första match. Idag befann sig Milans nye tränare Marco Giampaolo på Milanello för att hålla i sin första presskonferens. Italienaren talade om laget, nya spelarna, klubben och mycket mer.

– Detta är dröm för mig och en stor möjlighet att få vara här både för mig men även för spelarna. Jag är i en fantastisk klubb och jag har en vision, en idé över vart vi vill ta oss och vägen dit. Jag behöver tid så att jag kan jobba med spelarna.

– Vårat arbete har gått enligt plan även fast några spelare har anlänt senare till träning än andra. När säsongen börjar har man mindre träningspass tillgängliga och de som inte var här från början behöver mer tid för att hinna ikapp.

– Vi har redan jobbat på detaljerna med laget under sommaren men några ligger lite efter.

– Imorgon kommer de som är i bäst form att spela. Vi kanske kommer att starta med några väldigt duktiga spelare på bänken, men det är på grund utav att jag inte vet hur bra deras form är.

– Ismael Bennacer var inte i allt för dålig form när han anlände och han kan hoppa in som avbytare imorgon. Det kommer att finnas tid att introducera resten av spelarna, alla måste inkluderas i projektet.

– Jag är inte orolig över att Piatek inte gjort mål under försäsongen, han har det lite jobbigare med vårat tunga träningsschema. Han kommer att ta straffarna i år.

– Alla ser Suso som en yttermittfältare eftersom han alltid har spelat där, men han har funkat väldigt bra som trequartista och han har aldrig tackat nej till att prova på något nytt. Jag är glad över att Suso stannar kvar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen