Införrapport: Spal – Milan

SPAL: Laget från ferarra placerar sig inför den sista omgången i serie a på en 12:e plats, vilket utifrån förutsättningarna är ett bra resultat. Man är alltså inte indragen i varken topp- eller bottenstrid och således har man ingenting att spela för, mer än för sin publik. Laget har under avslutningen av säsongen haft en god form, i synnerhet på hemmaplan, där man slagit såväl Juventus som Roma och Lazio. Dessutom har man endast 3 förluster på sina 10 senaste matcher. När lagen möttes i vintras slutade det dock med en 2-1 seger för Milan hemma på San Siro. Higuain och Castillejo blev Milans målskyttar samtidigt som den före detta milanspelaren Andrea Petagna gjorde SPALs mål, och just Petagna har stått för en stark säsong. Italienaren har stått för hela 16 mål denna säsong och med det placerar han sig före spelare som Belotti, Icardi, Immobile och Ilicic i skytteligan. Men om han kan sätta käppar i hjulen för sina forna arbetsgivare återstår att se. Förhoppningsvis kan han inte det.

Trupp: Viviano, Gomis, Cionek, Viacri, Fulignati, Poluzzi, Bonifazi, Simic, Valoti, Murgia, Costa, Lazzari, Kurtci, Fares, Valdifiori, Antenucci, Foccari, Petagna, Jankovic.

Trolig startelva (3-5-2): Gomis – Cionek, Vicari, Bonifazi – Lazzari, Valoti, Murgia, Kurtic, Fares – Petagna, Jankovic

Milan: Kampen om Champions League är inte körd, men det ser inte just ut för de rödsvarta. Man hade platsen i egna händer för bara någon månad sedan, men man tappade den och nu måste man förlita sig på andra resultat för att man överhuvudtaget ska ha chansen. Såhär ser förutsättningarna ut: Vinner Milan så räcker det att Inter eller Atalanta tappar poäng i sina matcher, spelar Milan lika kan man gå vidare ändå om Atalanta förlorar, tack vare en fördel i inbördes möte för de rödsvarta. Så sammanfattningsvis så är det kört om vi förlorar. Därför måste Milan ta poäng och gärna vinna för att ge sig själva så goda chanser som det bara går, och just vinna har man lyckats med den senaste tiden. Man har 3 raka segrar och Gattuso verkar ha fått fart på sitt manskap igen, men lyckas han inte lösa en topp-4 placering så är hans jobb i stor fara. Tränare som Sarri, Allegri och Conte är lediga samtidigt som Monacos tränare Jardim ryktas till klubben. Ledningen ser också den ut att förändras då Leonardo och kanske också Maldini ser ut att vara på utgång. Det är av allt att döma en turbulent tid som ligger framför Milan, en framtid som i mångt och mycket kommer att definieras utifrån dagens resultat.

Trupp: Donnarumma A., Donnarumma G., Reina, Abate, Conti, Laxalt, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli, Zapata, Bakayoko, Biglia, Kessie, Mauri, Borini, Calhanoglu, Castillejo, Cutrone, Piatek, Suso.

Trolig startelva (4-3-3): Donnarumma – Abate, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez – Bakayoko, Kessie, Calhanoglu – Suso, Piatek, Borini

Snabba fakta:

– Milan har mött SPAL 3 gånger och gått segrande ur alla matcher.

– I dessa 3 möten har man en målskillnad på 8-1.

– Milan har gjort mål i 7 av sina 9 bortamatcher efter nyår.

– SPAL har gjort mål i sina senaste 7 hemmamatcher.

Serie A: SPAL – Milan

Arena: Stadio Paolo Mazza

Avspark: Söndagen den 26:e maj klockan 20:30

TV: Strive

Domare: Paolo Valeri

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen