Införrapport: Milan – Bologna

Milan: Efter att Milan förlorade derby della madonnina i mitten av mars är det inte mycket som har gått lagets väg. På de sex efterföljande matcherna har Rossoneri bara mäktat med att ta en seger. Laget har också spelat sig ur sin sista chans att vinna en titel, när Lazio blev för tuffa i italienska cupens semifinal.

Det har inte börjat storma mindre för Gattuso och hans lag. Efter att laget i förra omgången gick på pumpen mot Torino tvingade Gennaro Gattuso kvar sina spelare på ett så kallat ritiro, och spelarna har varit på Milanello i fyra dagar. Det spekuleras i anledningarna till ritirot, det har rapporterats om att det beror på att Tiémoué Bakayoko kom för sent till träningen och sedan inte ville träna. Gennaro Gattuso påstod dock att det var hans eget beslut.

Trots de senaste veckornas skrala poängskörd är Milan fortfarande med i kampen om Champions League-platserna. Laget är just nu på sjunde plats i tabellen och kan vid en seger gå upp på en delad femteplats tre poäng bakom Atalanta som har fjärdeplatsen. En förlust mot Bologna innebär dock att chanserna för Champions League-spel nästa säsong är så gott som borta.

Truppen: Donnarumma A., Donnarumma G., Reina; Abate, Conti, Laxalt, Musacchio, Rodriguez, Zapata; Bakayoko, Bertolacci, Biglia, Kessie, Mauri, Paqueta; Borini, Calhanoglu, Castillejo, Cutrone, Piatek, Suso.

Trolig startelva (4-3-3): Donnarumma, G.; Abate, Musacchio, Zapata, Rodriguez; Kessié, Paqueta, Biglia; Suso, Piatek, Calhanoglu.

Bologna: Laget befinner sig just nu på en femtondeplats i tabellen och har fem poäng ner till nedflyttningsplatserna. Vid en seger i dagens match på San Siro ska det mycket till för att laget från den röda staden ska åka ur. Det lär därför inte finnas någon brist på motivation för Bolognaspelarna.

Laget har en positiv trend just nu, de har bara förlorat en av sina sex senaste matcher och har två raka segar i bagaget. Sedan den förre Milantränaren, Sinisa Mihajlovic, kom till klubben har de fått ett rejält uppsving. Milan måste hålla koll på den skickliga yttern Ricardo Orsolino, som under säsongen har gjort sex mål och fyra assist.

I Bologna återfinns också två svenska spelare, Filip Helander och Mattias Svanberg.

Truppen: Da Costa, Santurro, Skorupski; Calabresi, Corbo, Danilo, Dijks, Helander, Lyanco, Paz; Donsah, Dzemaili, Krejci, Poli, Pulgar, Svanberg; Destro, Edera, Falcinelli, Orsolini, Palacio, Sansone, Santander.

Trolig startelva (4-3-3): Skorupski; Calabresi, Danilo, Lyanco, Dijks; Pulgar, Dzemaili, Poli; Orsolino, Palacio, Sansone.

Serie A: Milan – Bologna

Arena: San Siro

Avspark: Måndag den 6 maj klockan 20:30

TV: Strive

Domare: Marco Di Bello

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen