Gazidis: “Vi kommer inte att köpa unga talanger och sedan sälja vidare. Vi vill att de ska stanna och skriva historia med Milan.”

Det har varit en hektisk vecka i Milanlägret då både Leonardo och Gattuso har lämnat deras positioner som sportchef respektive tränare. Nu pågår ett intensivt arbete för ledningen att hitta deras ersättare. I en intervju med Gazzetta dello Sport talar Milans VD Ivan Gazidis om framtidsplanerna, FFP och mycket mer.

– Jag anlände i december och tog till vara på all tillgänglig tid för att förstå klubben och italiensk fotboll. Jag har inte pratat så mycket under detta intensiva år eftersom jag var tvungen att studera allting först.

– Men nu när säsongen är över är det dags att förklara ägarnas projekt från början. Elliot (Milans ägare) var tvungen att ta över klubben i juli förra året och fick direkt lösa väldigt stora problem på bara några veckor.

– Elliot ärvde en klubb som inte kunde betala tillbaka dess skulder. Låt oss vara ärliga, Milan blev räddade. Över 220 miljoner euro investerades i klubben för att öka dess kapital och för att möta kraven. Hade de inte gjort så hade klubben riskerat konkurs och nedflyttning.

– Strax efter detta värvade vi Leonardo. Jag är väldigt tacksam för hans jobb under de veckorna i syftet att återuppliva klubben. Vi är för evigt tacksam.

– Leonardo valde att lämna klubben och ta sig an nya utmaningar. Det fanns ingen konflikt mellan honom och mig, han förtjänar all beröm.

– Gattuso är en fenomenal man som alltid tog ansvaret på sina axlar oavsett vad, ibland kanske det blev lite för mycket. Han gjorde en analys och tog sedan ett väldigt ärligt beslut att lämna. Rino kommer att vara en vän till klubben för evigt. Jag kände inte honom innan jag kom hit, nu har jag enorm respekt för honom.

– Jag vill verkligen se att Paolo stannar med oss och hjälper mig med de utmaningar som väntar oss. Vi har erbjudit honom en mer central och viktigt roll där han kan fatta större beslut. Jag beundrar honom väldigt mycket. Han representerar denna klubbens värde och kultur.

– Han kommer att ha duktig personal runt omkring honom. Han kommer inte att göra allt helt ensam utan man jobbar i grupp.

– Det har varit en tuff säsong som krävt mycket jobb, Paolo har bett om lite tid att reflektera över om han har energin att börja om med detta svåra och mödosamma projekt. Som kräver ens yttersta engagemang.

– Detta är villkoren för alla som kommer till Milan. Men i Maldinis fall behöver inte han komma till Milan, han är Milan. Jag kan inte tänka mig någon annan som kan ta Paolos position. Jag väntar på hans beslut, efter det kommer vi att värva en ny tränare och nya spelare.

– Vi kommer att plocka ut en ny tränare med noggrannhet, ålder eller nationalitet spelar ingen roll, bara han är lämplig för vad vi vill göra och bygga.

– Valet av tränare kommer att tas med hjälp utav Maldini utan att stressa fram något. Vi kommer att studera varje detalj, personlighet, profil, resultat och statistik. Vi vill inte missa någonting. Vi har en lång och svår match att spela, men jag är säker på att vi kommer vinna.

– Vi kommer att balansera laget så att vi har unga kvalitets spelare samtidigt som vi har spelare med erfarenhet och ledaregenskaper. Vi kommer inte investera i toppspelare eller de som varit toppspelare. Utan vi vill värva spelare som kan bli en i vår tröja.

– FFP? Att strunta i reglerna och leta efter genomvägar är inte bara riskabelt utan även fel. Även fast man njuter av stunden så kommer det komma en dag då allt fallerar. Målet är att vi ska fortsätta växa samtidigt som vi lyder under FFP. Vi kan då värva kvalitetsspelare till Milan som kan växa tillsammans med klubben och visa deras värde. Vi kommer inte att köpa unga talanger och sedan sälja vidare. Vi vill att de ska stanna och skriva historia med Milan.

– Elliots vision är att ta bort Milans ekonomiska bördor och få klubben tillbaka på rätt spår. Låta klubben växa och modernisera den. Elliot har aldrig satt någon tidsgräns.

– Vi är här för att Milan ska ha en framtid i toppen med en seriös och realistisk väg dit. Det betyder inte att vi inte får drömma. Det betyder att vi måste jobba hårt för att detta ska hända och dessa tre punkter är otroligt viktiga.

  • Ekonomisk omorganisation, med möjligheten att generera vinster och återinvestera dem
  • Öka kvalitén i laget, ta laget tillbaka till toppen av italiensk och europeisk fotboll.
  • Hitta rätt lösning i frågan angående arenan. Om det innebär att fortsätta med San Siro eller en ny arena. Oavsett vad ska världen avundas Milans arena.


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer