Gattuso: “Vi måste visa att vi har rätt mentalitet”

Det är nu inte många matcher kvar på säsongen och imorgon väntar Fiorentina på bortaplan. På presskonferensen inför matchen talade Gennaro Gattuso om hur Milan inte får ge upp hoppet, skadade spelare och han satte även punkt för situationen med Bakaoyoko.

Fiorentina?

– Det kommer att bli en väldigt svår match och om jag inte har fel så har Milan inte vunnit i Florens sedan 2014. Fiorentina har haft en svår period, men det är ett starkt lag med snabba spelare. Vi måste göra en bra match både tekniskt och fysiskt, vi får inte ge upp i någon närkamp. Jag har stor respekt för Montella och hans arbete.

Avslutningen på säsongen?

– Vi måste försöka vinna de sista matcherna och vi måste visa att vi har mentaliteten som krävs för att kvalificera oss för Champions League. Först och främst måste vi fokusera på denna match, sedan kan vi prata om Frosinone och Spal. Frosinone kan vara luriga och Spal kommer troligtvis slå sitt poängrekord i Serie A, men som sagt nu ligger fokus på Fiorentina.

Truppen?

– Det känns som vinsten mot Bologna har glömt bort och istället ersatts av vad som hände med Bakayoko. Även om vi inte spelade bra den matchen så skapade vi mycket. Biglia är tillbaka i truppen, men kommer inte att spela. Han är bara med för att behålla kontakten med laget. Calhanoglu tränade som vanligt och är tillgänglig. Piatek har inte haft det tufft, han var vara onaturligt bra förut. Han måste bara behålla lugnet. Bakayoko? Milan måste komma i första hand och vi löste situationen i omklädningsrummet. Abate och Zapata? De är professionella spelare och är alltid redo. Klubben kommer att diskutera förlängningar med dem.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer