Gattuso: “I svåra stunder måste vi förstå vilket ansvar vi har och vilken tröja vi bär”

I veckan beordrade Milans tränare Gennaro Gattuso sina spelare att stanna kvar på Milanello i fyra dagar för att träna (ett så kallat “ritiro”), istället för att få spendera tid med deras respektive familjer. Det återstår nu att se om träningslägret har givit någon effekt, på presskonferensen idag var han tydlig med att klubben stod bakom beslutet och att han kände sig tvingad att ta detta beslut. 

Bologna?

– Bologna är i bra form och Mihajlovic har skapat optimism i laget. Laget har snabba spelare och har förändrat sin spelstil sedan vi mötte dem sist. Vi måste spela vårt spel och ge 100%. En bra insats imorgon skulle ta oss ur denna svacka vi hamnat i. Om jag kommer byta formation? Vi får se.

Truppen?

– Laget har tränat bra med ilska som bensin på träningarna. Jag har hört mycket spekulationer under veckan, det var mitt beslut att träna lite extra och klubben stod bakom mig. I svåra stunder måste vi förstå vilket ansvar vi har och vilken tröja vi bär. Jag tog beslutet för att vår inställning inte har varit den rätta på sistone, annars är jag generellt sett emot sådana här träningsläger. Vi måste ha full fokus på fotbollsplanen nu och spela med ambition och stolthet. Jag vill inte diskutera spelarnas privatliv, det viktigaste är hur de tränar och hur de spelar. Jag har lärt mig mycket av den här truppen och jag vill att alla ger sitt allt nu de kommande matcherna.

Målsättningen?

– Jag vill att vi ska kvalificera oss för Champions League. Att ge upp nu och säga upp mig hör inte till min natur. Jag har aldrig gett upp ett mål och har alltid inställningen att kriga. Nu är jag missnöjd eftersom vi förlorar matcher och har problem på planen. Det är mitt ansvar och självklart ska jag ha kritik för det. Men som sagt, jag kommer inte ge upp. Om det uppstår ett problem så måste man ta ansvar för det och då hjälper det inte att man är tyst och ställer sig vid sidan. Misstag sker, men vi har ett antal riktigt bra spelare i truppen och tillsammans bildar laget en riktigt bra grupp.

Relationen till Maldini och Leonardo?

– Låt oss sluta prata om dem. Vi har stor respekt för varandra och pratar med varandra varje dag. Ingen i klubben har visat att dem inte vill ha mig, det är bara journalisterna som skriver om det.

– Disciplinen i laget?

– Bakayoko gjorde ett misstag och bad om ursäkt till laget. Romagnoli bad även han om ursäkt för sin utvisning och kom till mitt kontor för att personligen be om ursäkt till mig. Han är ung och har en del att lära.

Caldara?

– Jag önskar honom det bästa och att återhämtningen går snabbt. Han hade otur och förtjänade inte detta. Jag vill också säga grattis till honom igen eftersom han fyllde år igår.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer