Redaktionens spelarbetyg: Parma – Milan

Vad som såg ut att bli ett ryck blev i stället en snubbling på målsnöret. Samu Castillejo gav förvisso Milan ledningen med en vacker nick, men i matchens slutskede kunde Bruno Alves kvittera genom en  ännu vackrare frispark. Tungt med tanke på det jämna läget i tabellen.

Donnarumma: 5,5 – Står för en del bra aktioner även men såg också vilsen ut i andra situationer. Är chanslös på målet.

Conti: 5 – Har kommit av sig från sin fina form och nu ser han anmärkningsvärt svag ut både framåt och bakåt. Bidrar inte med mycket alls.

Romagnoli: 5,5 – Gör vad han ska och är lika stabil som vanligt. Stundtals lite slarviga uppspel.

Zapata: 5,5 – Gör precis som Romagnoli en helt okej match. Vinner en hel del boll och är stark i luftrummet.

Rodriguez: 5,5 – Solid i sitt försvarsspel och fyller på en del i det offensiva. Saknar dock kvalité i de avgörande passningarna.

Bakayoko: 6 – Gör det sedvanligt bra så länge som han är på planen. Konstigt byte av Gattuso att ta ut honom, men han kanske var sliten efter att ha spelat mycket.

Calhanoglu: 5,5 – Ska vara den kreativa motorn på mittfältet och gör det stundtals bra. Men hans långskott kan han sluta med, såvida han inte kan hålla dem lägre.

Kessie: 5,5 – De djupa löpningar som brukar vara ivorianens signum kom mycket mindre frekvent idag. Varför vet jag inte.

Suso: 6 – Kommer ofta runt på sin kant och skapar en hel del farligheter med sin vänsterfot. Står dessutom för en fin assist fram till målet.

Piatek: 5,5 – Han får inte samma service som tidigare under säsongen men han ska ändå kunna göra det bättre, trots att han är hårt bevakad.

Borini: 5 – En ruggigt medelmåttig spelare vi har att göra med här. Gör absolut ingenting konstruktiv offensivt, då han mest bara spelar i sidled och bakåt. Gav dessutom bort en billig frispark i slutskedet, vilket skulle visa sig bli direkt matchavgörande. Möjligen också säsongsavgörande.

Avbytare och tränare:

Cutrone: 6 – Är en ruggig energiinjektion när han kommer in och river upp sår i motståndarens försvar. Var en Piatek-tå ifrån att punktera matchen.

Castillejo: 6,5 – Kommer precis som Cutrone in med en bra energi och lyckas dessutom skickligt pricka in ledningsmålet. Många ropar efter en start för spanjoren. Jag är villig att hålla med. Redaktionens MOTM.

Biglia: Spelade för lite för att bedömas.

Gattuso: 5 – Får återigen en god effekt offensivt på sina byten, men att i slutskedet ha kvar Borini som högerback och plocka in Biglia istället för Calabria är för mig en gåta. I övrigt var spelet relativt uddlöst och man har svårt att se en tydlig spelidé. Geist och grinta räcker inte alltid.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer