Redaktionens spelarbetyg: Milan – Lazio

Säsongens hittills viktigaste match slutade med en välbehövlig vinst för Milan. Kessie blev stor matchhjälte när han säkert satte en straff fram till 1-0. I och med segern har Milan ett försprång på 1 poäng ner till 5:an Roma och man har dessutom spelat färdigt mot topp 6-lagen. Således har Milan en fördel både när det kommer till spelschema och poäng.

Reina: 7 – Gör en fenomenal räddning i inledningen av matchen som sätter tonen för hela Milans kväll. Sprider dessutom ett enormt lugn och agerar tryckt och stabilt matchen igenom.

Calabria: 5,5 – Har några få farliga inlägg som skapar lite oreda i Lazios försvar men han slår tyvärr också bort lite för många bollar för att få ett högre betyg.

Romagnoli: 7 – Våran italienska försvarsklippa leder laget som vanligt med bravur och står för både spektakulära och alldagliga brytningar. Tar knappt ett felsteg på hela matchen.

Musacchio: 7 – Spelar med ganska stora risker i sitt offensiva spel och idag gick det hem. Transporterar bollen fint i banan och fixar även den matchavgörande straffen. En stor match ifrån argentinaren.

Rodriguez: 6 – Gör det bra i det defensiva och klarar av formationsbytet på ett ypperligt sätt. Ser mer bekväm ut i en 3-backslinje.

Bakayoko: 7,5 – Är det världens bästa mittfältare vi har på mittfältet? Så ser det åtminstone ut just nu. Fransmannen gör återigen en stor match på mittfältet där han vinner enorma mängder boll och dessutom är drivande i det offensiva spelet med såväl dribblingar som konstruktiva passningar. Redaktionens MOTM.

Kessie: 6,5 – Ett steg i rätt riktning efter några månader av varierande prestationer. Bidrar bättre i det offensiva och är imponerande kylig när matchen ska avgöras.

Calhanoglu: 6,5 – Likt som för Kessie var denna match ett fall framåt för turken. Hittar in i fina ytor men får inte riktigt till den sista aktionen, tyvärr.

Borini: 6,5 – Är i grunden en begränsad fotbollsspelare men ger alltid allt och det kan man aldrig ta ifrån honom. Idag bidrog han med en välbehövlig hjälp defensivt och blixtrade även till offensivt, med ett fåtal farliga inspel och linjebrytande passningar.

Piatek: 6,5 – Gör det bra utifrån de bollar han får att jobba med och är ständigt ett hot i straffområdet. Binder upp många försvarare vilket skapar ytor för andra.

Suso: 6,5 – Står för en bra andra halvlek där han är både rörlig och nära på att hitta nätet i matchens slutskede.

Avbytare:

Zapata: 7 – Ersätter Romagnoli på ett fenomenalt sätt. Han är sannerligen en bra reserv colombianen.

Laxalt: 6 – Kommer in och fungerar bra som yttermittfältare. Spelar betydligt bättre i den positionen än som ytterback.

Cutrone: Spelade för lite för att bedömas.

Tränare:

Gattuso: 7 – Sätter ett stabilt försvarsspel och får sitt Milan att skapa tillräckligt mycket för att vinna matchen rättvist. Han får en ruggigt fin effekt på sina byten och i synnerhet formationsbytet. Idag nöjde han sig inte med krysset utan vågade gå för segern och det modet belönades med 3 otroligt viktiga och välsmakande poäng. Tack Mister, för säsongens viktigaste seger!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen