Gattuso: “Vi vet vad som står på spel”

Idag är det dags för match igen och det är fortfarande väldigt jämnt om den fjärde och sista platsen till Champions League. Under gårdagens presskonferens talade tränare Gattuso om framtiden, den negativa trenden och mycket mer.

– Imorgon (Läs idag) måste vi spela för tröjan vi bär och för spelarnas karriärer.

– Vi har mycket att spela för, vi kommer ifrån en negativ period och kritiken vi har fått är rättfärdig. Imorgon möter vi ett Torino som har liknande egenskaper som Atalanta. Det är vår plikt att spela bättre.

– I stunder då det går tungt måste vi visa vår själ, men det saknar vi just nu. Man kan spela dåligt men man måste ändå visa hjärta och passion.

– Jag hör för mycket snack om min samt spelarnas framtid. Vi måste fokusera på Milans framtid. För just nu är det meningslöst att prata vi måste visa vad vi går för och producera resultat.

– Alla vet vad som står på spel och ingen spelar dåligt med flit. Milan har inte utmanat om Champions League-platserna på flera år, samtidigt hör jag hur folk säger att vi är värdelösa. Det är inte sant.

– Vi har våra styrkor och svagheter, men de här grabbarna förtjänar respekt och alla lag har en negativ period under en säsong.

– Alla kommer att få det jobbigt under de sista matcherna och Champions League-platsen kommer att gå till det laget som inte släpper taget. Kollar man på de senaste resultaten skulle jag säga att Milan inte är favorit till att ta den sista platsen. Men fotboll är en konstig sport och allt kan hända.

– Ni har sagt sedan juli att jag inte är tränare för Milan längre, det dyker upp ett nytt namn som ska ersätta mig varje dag. Just nu spelar vi inte bra, vi kämpar mentalt och vi får inte resultaten med oss. Men spelarna hör såna här saker varje dag så de är vana.

– Jag är besviken på mig själv för att jag trodde att jag kunde ha en större mental påverkan på spelarna. Man kan göra tekniska misstag men motivationen måste alltid finnas där. Jag är mer besviken på mig själv än på spelarna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer