Gattuso: “Vi kommer att göra allt vi kan för att nå Champions League”

Under dagens presskonferens inför matchen mot Juventus talade Gennaro Gattuso bland annat om lagets form, Champions League, skadekrisen och sin framtid i klubben.

Formen?
– Efter derbyt hände något och vi har inte nått vår högsta nivå. Vi måste lägga den matchen bakom oss även om det var en av våra viktigtaste matcher på flera år. Vi måste förstå varför vi inte vinner matcherna och två orsaker är den fysiska och mentala nivån i laget. En vinst imorgon skulle dock sätta oss på rätt väg mentalt. Det pratas mycket i medierna om oss, men en sak kan jag lova er och det är att vi kommer att göra allt för att nå Champions League. “After the derby, something has stuttered and we’ve not been able to shine. We have to put that game behind us though even if I understand that it was the most important in recent years. We can’t win games at the moment but we have to be able to understand why. We’re a bit lost at the moment on a physical and mental level. The Juventus match has come at the right time though because a positive result would push us on mentally. I can hear that a lot is being said at this time but the truth is that we’re working here towards one thing and that’s to bring Milan back into the Champions League. I can assure you that I feel very good on a professional level.””

Startelvan?
– Jag startade med två anfallare mot Udinese eftersom dem tillät oss att göra det. Vi hade otur med Paquetás skada, särskilt i just det läget i matchen det skedde. Kessie tränade som vanligt igår. Romagnoli har haft feber, men är tillbaka igen. Conti och Donnarumma är tillbaka nästa vecka. Paqueta kommer dock bli borta i en månad. 

Juventus?
– Juve har vunnit ligan flera år i rad och bara förlorat en match hittills. De har en vinnarmentalitet och vet hur man reagerar på hög press och ett högt tempo. Vi måste göra vårt bästa både taktiskt och fysiskt. Det gäller att vi går in i matchen med rätt inställning. Vi kan klara av det och en vinst kan bli en vändpunkt för oss. Champions League-racet är tajt, men flera lag har haft en tuff period på sistone bortsett från Atalanta. Vi är fortfarande fyra och vi får inte ge upp.T

Min framtid?
– Vi har haft många motgångar det här året, men jag ger inte upp. Jag är missnöjd med att vi har tappat vår fina form, men jag tror att vi kan vända på det här. Jag vill föra Milan till Champions League. Mitt kontrakt går ut år 2021 och min framtid är här.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer