Att göra det omöjliga

Milan tar sig an Juventus på bortaplan på lördag. Det är en av dem svåraste matcherna i hela fotbollsvärlden idag, om inte den svåraste. Fotbollsälskare och Milanfans runt om i världen förväntar sig en förlust för dem rödsvarta på lördag. Milan har inte vunnit på bortaplan mot Juventus sedan år 2011. Matchens enda målskytt var Gennaro Gattuso, Milans tränare idag. Och det är Milans tränare som kan vinna poängen åt sitt lag imorgon. Om man ska kunna minsta chans att plocka poäng mot den gamla damen på lördag krävs en klok taktisk plan, mycket vilja och en del tur. Man kan inte slå Juventus man mot man, dem är det bättre laget. Taktik är Allegris styrka och knappast Gattusos. Uppgiften känns nästintill omöjlig men å andra sidan har fotbollen aldrig varit logisk.

Racet för Champions League platserna (särskilt plats fyra) är mer spännande än någonsin. I och med onsdagens resultat gjorde SPAL Milan en tjänst. Krysset mot Udinese blev inte lika förödande som den kunde ha varit. I mitt tycke är Lazio den främsta utmanaren till fjärde platsen och ser man till resterande schemat för bägge lagen så är det oerhört jämnt. Milan möter Lazio 13 april och efter en egen analys av båda lagens resterande schema kom jag fram till att svårighetsgraden är exakt likadan. Därför kan poäng mot Juventus betyda väldigt mycket.

Mycket talar emot Milan på lördag, ni känner till det mesta. Lägg till en usel form på laget och skador på nyckelspelare som Donnarumma och Paqueta och jag tror att ingen av oss ens känner hopp. Men det finns några saker som talar för Milan också. Ronaldo kommer inte till spel, Juventus har i princip redan vunnit ligan och dem möter Ajax i Champions League i veckan. Allegri kanske väljer att vila/inte riskera vissa spelare och möjligtvis har man redan tankarna på matchen på onsdag. Milan har absolut inget att förlora, ingen förväntar sig att dem plockar poäng. Enligt senaste rapporterna kommer även Suso och Kessie tillbaka i spel. Oavsett vad man tycker om deras prestationer på sistone så är dem viktiga spelare för dagens Milan.

Personligen skulle jag vilja se Milan komma till matchen med följande lag: Reina–Calabria-Musacchio-Romagnoli-Rodriguez–Kessie-Bakayoko-Calhanglou–Suso-Piatek-Cutrone. Bakayoko är bäst som regista och vi vann många matcher med honom där, han ska fortsätta på den positionen anser jag. Milan behöver försvara sig och satsa på omställningar. Vårt spel har inte alls fungerat på sistone och därför tycker jag en taktik med långbollar mot Cutrone-Piatek är att föredra. Defensivt skulle jag ställa upp i ett 4-4-1-1. Suso och Hakan på ytterpositionerna och en Cutrone som droppar ner till en defensiv anfallsroll. Hans uppgift är att vara klister på Juves playmaker och nyckelspelare, Pjanic. Från Pjanic skiftar Juve spel och man gillar att komma runt på kanterna och slå inlägg. Vid boll erövring kan Milan söka a) långbollar till Piatrone som kan stångas med Juves backar eller b) passa till Suso som söker Piatrone. Detta förutsätter att defensiven är på plats. Romagnoli och Bakayoko måste ha riktigt bra matcher och Hakan måste transportera bollen kvickt – inga bolltapp centralt på planen! Sedan är effektivitet avgörande vid sådana här tillställningar, men det är nästan något som Piatek skämt bort oss med. Om Dybala kommer till spel är det extra viktigt att Kessie och Bakayoko stänger ytan mellan mittfält och backlinje eftersom den lille argentinaren är en expert på att operera mellan dem linjerna. Om Gattuso väljer att komma till matchen med 4-3-3 så är det återigen mycket viktigt att man får stopp på Pjanic, någon behöver ha den uppgiften. Nåja, har ni fått upp hoppet nu? Få inte det, vi kommer förmodligen förlora. Men som dem säger: hoppet är det sista som lämnar en. Men tillsammans med hopp behöver vi också taktisk skicklighet, Gattuso grinta och en effektivitet som skulle göra Lucky Luke stolt.

Vi hörs på lördag – Forza Milan!

Skrivet av: Ninjas Shemoun

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer