Redaktionens spelarbetyg: Chievo – Milan

Milan lyckades tidigare ikväll besegra ett så gott som redan degraderat Chievo med blott 2- 1. Kanske var tankarna på nästkommande match, vilket skulle vara helt förståeligt med tanke på dess dignitet. I och med detta resultat distanserar man sig något ifrån sina konkurrenter i kampen om Europaplatserna. Nedan finner ni redaktionens           Spelarbetyg.

Startelvan:

Donnarumma: 5,5 – Släppte in det enda skott han fick på sig i stort sätt, men det var å andra sidan ett väldigt tufft avslut. Är sedvanligt bra i igångsättningen av spelet.

Conti: 5 – Agerar poröst vid Chievos mål och kändes lite bortkommen matchen igenom. Dessutom ovanligt blek offensivt.

Romagnoli: 6,5 – Leder laget med bravur och gör oerhört sällan några misstag. Trygg med boll och sprider ett enormt lugn där bak.

Musacchio: 6 – Har jämsides med Romagnoli blommat ut och blivit en mittback att lita på. Sällan några misstag och solid i match efter match.

Laxalt: 5,5 – Gör det helt okej både bakåt och framåt. Sticker inte ut för fem öre, vilket ofta är ett gott tecken för en försvarare.

Biglia: 7,5 – Utöver att agera bollvinnare och spelfördelare så har argentinaren nu också gått och blivit målskytt! Skyddar sin backlinje ypperligt och kryddar sin match med en makalöst fin frispark som inte går att slå bättre. Skaplig återkomst. Redaktionens MOTM.

Paqueta: 5 – Han har ett stort spel i sig och försöker sig ofta på svåra prestationer och när det lyckas är han fenomenal, men när han misslyckas så misslyckas han ganska rejält.

Kessie: 5,5 – Kommer inte riktigt till sin rätt idag, tyvärr. Springer som vanligt mycket vilket såklart är nyttigt men spetsen saknas för tillfället hos ivorianen.

Castillejo: 6,5 – Dribblar fint, är kreativ, konstruktiv och bidrar med en bra och nyttig energi. Välbehövlig i matcher som denna.

Piatek: 7 – Är på inget sätt bländande men han gör mål i matcher och ofta avgörande mål när matchen står och väger. Han väljer sina tillfällen väl, och det ska poängteras: det är en oerhört viktig egenskap hos en forward.

Suso: 5,5 – Ett steg i rätt riktning för spanjoren men i toppslag är han inte. Mycket går via honom i det offensiva och stundtals så lyckas han med några fina dragningar och luriga inspel, men samtidigt kan han falla bort helt. Han blandar och ger.

Avbytare:

Calhanoglu: 6,5 – Står för ett piggt inhopp och bidrar med bollsäkerhet och ett lugn. Vrider och vänder fint på mitten och tappar sällan boll.

Calabria: 5,5 – Är stabilare än Conti i det defensiva och känns tryggare i sin roll. Neutraliserade Chievos vänsterkant. Ett Smart byte av Gattuso.

Borini: Spelade för lite för att bedömas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen