Officiellt: Vi återvänder till Champions Cup

Då var det officiellt, på Milans officiella hemsida kom det tidigare idag ut att vi är klara för spel i International Champions Cup. Det är sjätte gången som Rossoneri ställer upp.

International Champions Cup är en turnering som går av stapeln under försäsongen och i sommar är det vår tur att delta igen. Tanken av turneringen är att ge försäsongen lite extra nerv i form av en turnering, men även som promo för de medverkande lagen utanför Europa. Turneringen innehåller 18 lag från de största ligorna i Europa och matcherna spelas jämnt fördelat mellan de största arenorna i USA och Europa. Lagen spelar tre matcher var där det är tre poäng för vinst, två poäng för vinst på straffar och en poäng ifall du förlorar straffläggningen.

I vår medverkan förra året så slutade vi på en 11:e plats med blandade resultat. Vi förlorade första matchen mot Tottenham med 1-0 innan vi tvingades till ett straffdrama mot Manchester United som vi även den förlorade. Turneringen avslutades starkt där vi på övertid slog bjässen Barcelona med 1-0.

International Champions Cup vanns sedan av Tottenham och förutom AC Milan så är Manchester United och Benfica även bekräftade att medverka. Resterande lag samt vilka arenor som ska spelas på kommer att presenteras den 27:e mars.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen