Införrapport: AC Milan – Inter

Ett laddat derby med mycket på spel, San Siro kommer att koka och spelarna kommer vara taggade till tusen. Endast en poäng skiljer och skillnaden mellan att vara två poäng bakom och fyra poäng framför kan visa sig dyrbar när det sen är tio matcher kvar.

AC Milan: Grym form och en väldigt stark andra halva av säsongen har vi inlett med. Fyra vinster och ett kryss är inget att skämta bort. Senaste matchen var en 1-2 vinst borta mot tabelljumbon Chievo men kan ju knappast ses som ett styrkebesked. Matchen innan det var hemma mot Sassuolo i en match där vi trots utvisning spelar förvånansvärt dåligt. Segern var dock vår men Sassuolo pressade oss ordentligt i den matchen och Donnarumma fick verkligen visa framfötterna. Så trots vår grymma form får man faktiskt leta sig tillbaka till Empoli för en månad sen för att hitta en match där vi dominerar från start till mål.

Elva matcher återstår av säsongen och vi möter nästan alla de bästa i Serie A under slutstriden med undantag för Napoli, extremt viktigt med en trea på kontot här. Det senaste derbyt slutade dystert med mål på tilläggstid av ingen mindre än målsprutan Mauro Icardi. Till vår fördel verkar det som att Icardi försöker bråka sig loss när Inter skyller på en skada så med största sannolikhet kommer inte talismanen att närvara i detta derby och det höjer definitivt vinstmarginalen till vår favör. Det kommer smälla, det kommer gnällas och det kommer att vara tight. Förra matchen resulterade i sju gula kort och vad gäller tittarvärdet så hoppas jag på liknande. In i varje närkamp, var först på alla andrabollar och ge Piatek möjligheten till att vara derbyfrälsare så kommer han att bli det. Inter ska alltid vara lillebror och vill vi ha CL-platsen så börjar det nu. Forza!

Trolig startelva (4-3-3)

Donnarumma

Calabria – Musacchio – Romagnoli – Rodriguez

Kessie – Biglia – Paqueta

Suso – Piatek – Calhanoglu

Inter: Kryss mot Fiorentina, förlust mot Cagliari, vinst mot ett svagt SPAL och uttåg ur Europa League mot Eintracht Frankfurt är vad Inter har att mäkta med. Inte speciellt skrämmande på förhand. Stjärnan Icardi har blivit av med kaptensbindeln och lyser med sin frånvaro, vad händer i detta Inter? Innan säsongen såg Inter ut att ha en stark trupp med högprofilerade nyförvärv i form av Nainggolan och De Vrij, supportrarna ville se ett allvarligt försök till att bråka med Juve om scudetton men ack så fel de hade. Säsongen har kantats av bråk (läs Icardi) och tränarfrågetecken huruvida han ska få sparken eller inte. Snöpligt uttåg ur CL och även åttondelsförlust i EL är av de hårdare slagen. Självförtroendet ser inte ut att vara på topp just nu.

Inter spelade senast i torsdags medans Milan har fått nödvändig vila i en vecka. Men trots allt är detta Inter ett slagkraftigt lag, när Icardi är borta så finns en Martinez, Perisic, Keita Balde som utan tvekan kan göra skada. Det finns en hög högstanivå och en låg lägstanivå i laget så vi får se vilket lag vi kommer få se ställas mot oss under morgondagen. Det finns många spelare som har ett par derbyn i ryggen och som vet vad det betyder för supportrarna att vara störst i Milano, så tro inte att Nerazzurri kommer vika ner sig för en tuff batalj. Jag väntar mig liknande derbykänslor som de senaste mötena och ser fram emot det dån som kommer att komma från läktaren. Det här är vad man lever för i fotbollssammanhang, det är uppdukat för fest imorgon!

Trolig startelva (4-2-3-1)

Handanovic

D’Ambrosio – De Vrij – Skriniar – Soares

Brozovic – Gagliardini

Politano – Joao Mario – Asamoah

Martínez

Snabba fakta

– På de tre senaste Derby della Madonnina har endast två mål gjorts

– Vid förlust för Inter så hänger troligen Spalletti extremt löst

– Derbyt har slagit inkomstrekord i Seria A (5.7 miljoner euro)

Serie A: Milan – Inter

Arena: San Siro

Avspark: Söndagen den 17:e mars 20.30

TV: Strive

Domare: Marco Guida

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer