Çalhanoğlu: “Jag känner ingen press om jag inte gör mål”

Hakan Çalhanoğlu intervjuades i veckan av La Gazzetta dello Sport. Under intervjun talade han bland annat om derbyt mot Inter, Gattuso, formen och flyttryktena.

– Vi har stora förhoppningar och är taggade inför derbyt. Formen är bra och vi känner oss starka, men vi har också stor respekt för Inter. Det kommer att bli en tuff match och vi måste ge 150%.

– Vilken spelare från Inter som jag hade velat ha i Milan? Politano, men Brozovic är också bra. Icardi? Han är en viktig spelare för dem, men problemen runt omkring honom är inget som angår oss.

– Matchen? Jag skulle vilja assistera Piatek till det vinnande målet. Han och Paqueta har verkligen kommit in i laget snabbt och anpassat sig.

– Gattuso? Jag har alltid haft bra relationer med mina tränare och detsamma gäller med Gattuso. Vi har stor respekt för varandra. Gattuso agerar likadant med alla spelare, inte bara mig. Han har själv varit fotbollsspelare på högsta nivå och vet vad en fotbollsspelare behöver. Han tillför väldigt mycket positiv energi och han har även hjälpt mig med mitt privatliv.

– Flyttrykten? Jag vet att några klubbar ville ha mig i januari, men jag är glad här. Jag hoppas att jag kan stanna här länge, men det bestämmer klubben. Jag känner ingen press om jag inte gör mål. Det viktigaste är att jag jobbar för laget och inte är självisk. Min form börjar bli bättre och jag springer runt 12-13 kilometer varje match. Jag tror fortfarande jag är en av de bästa frisparkskyttarna också.

– Laget? Vi är tajta med varandra och hjälper varandra precis som en familj gör. Min bästa vän i laget är Kessie. Bakayoko har verkligen överraskat mig, i början visslade publiken ut honom, men nu är han en “kung”. Han förtjänar verkligen att vara det, för han tränar hårt. Jag gillar också Romagnoli, han är mer än bara en lagkapten i laget.

– Maldini och Leonardo? Pressen är självklart högre när man tränar och spelar inför dem. Samtidigt är det bra, för det är ett bevis på vilken stor klubb jag representerar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer