Införrapport: Lazio – Milan

En finalplats står på spel och jag hoppas Rino har tvingat grabbarna att tugga taggtråd, ett bra resultat här och vi får ett gyllene läge inför returen. När Juve är ute ur leken så kommer ett eventuellt finalspel bestå av Fiorentina eller Atalanta. Inget omöjligt motstånd.

Lazio: Med en usel form hittils tror jag inte att Lazio ser fram emot denna matchen. Skyttekungen Immobile har inte gjort mål på de fem senaste matcherna och om du jämför med förra säsongen ett skralt målsnitt på 11 mål i Serie A.

Simone Inzaghis mannar har 2 vinster och 3 förluster på de fem senaste, där vinsterna var med 1-0 mot på pappret betydligt sämre motstånd i form av Frosinone och Empoli. Samma lag som vi körde över med 3-0 utan några som helst frågetecken. Man har även åkt ut redan i 16-delen i Europa League vilket måste ses som en besvikelse oavsett om motståndet hette Sevilla. att förlora med 3-0 utan att göra mål är inget att hurra för. Förra säsongens assistkung Luis Alberto är dessutom tveksam till spel.

Det finns givetvis positiva saker som händer i Lazio. Förlusterna mot Sevilla är ändå mot motståndare av de högre kalibret och för nästan en månad sedan slog man ut Inter på bortaplan i ett straffdrama med Icardi på plan vilket måste ses som en stark seger. Detta visar på vad vi redan vet, det finns kvalité i laget och en sjätteplats i ligan med en match mindre spelad visar att man fortfarande är med i striden om CL-platserna. Samt att Parolo förmodligen är tillbaka då han inte spelade mot Sevilla.

Trolig startelva (3-5-2)
Strakosha
Radu – Acerbi – Patric
Lulic – Parolo – Leiva – Milinkovic-Savic – Marusic
Immobile – Correa

Milan: Till skillnad från Lazio går vi in till denna matchen med en urstark formkurva. Sedan förlusten mot Juve i cupfinalen i januari har vi vunnit fem och spelat två oavgjorda. Dessa mot Napoli och Roma. Piatek gör mål på allt som man ger till honom och från jul och framåt har vi endast släppt in fyra mål på elva matcher, under samma tid har vi gjort arton mål

Dock ska man aldrig underskatta en motståndare och inga undantag ska göras mot ett anfall som kan ställa upp med Joaquin Correa och Ciro Immobile. Musacchio och Romagnoli får visa lite grinta! De tre senaste matcherna mot Lazio har visat sig vara målsnåla historier med tre kryss och endast ett mål vardera för lagen. Jag har svårt att se något liknande imorgon när Piatek är i den form han är, kan Suso som är tillbaka från avstängning och Calhanoglu (som dock är tveksam då han ska få barn inom det närmsta) leverera bollarna så kommer det att förvaltas. Tråkigt nog för Conti och Castillejo som hade en bra match senast så får de nog sitta på bänken denna matchen då Calabria och Suso väntas gå före.

Man ska heller inte glömma betydelsen av the birthday boy (måndagen) Donnarumma som visar gång på gång trots sin ringa ålder att det är kvalité vi pratar om. Vore väl fint att ge honom en present i form av vinst imorgon.

Trolig startelva (4-3-3)
Donnaruma
Calabria – Musacchio – Romagnoli – Rodriguez
Kessie – Bakayoko – Paqueta
Suso – Piatek – CalhanogluA

Snabba fakta

– På de senaste 6 åren i Coppa italia har Lazio varit i final 3 gånger, de vann senast 2013

– Donnarumma fyller endast 20 år dagen innan matchen

– Piatek leder skytteligan i Coppa Italia med sina 8 mål, Chiesa är närmst med 5.

Coppa Italia: Lazio – Milan

Arena: Stadio Olimpico

Avspark: Tisdagen den 26:e februari 21:00 (svensk tid)

TV: Viasat/Viaplay

Domare: Daniele Orsato

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer