Gattuso: “Vi måste spela väldigt bra mot Atalanta”

Idag är det dags för match igen då ligafyran Milan möter femman Atalanta på bortaplan. Ett riktigt toppmöte där bägge lagen är på jakt efter en Champions League-plats. Igår höll tränare Gattuso presskonferens som vanligt och han talade bland annat om Piatek, Suso, Gasperini med mera.

– Atalanta spelar väldigt fysisk fotboll men de är även väldigt tekniska. Vi måste spela väldigt bra.

– Vi har våra idéer och de har deras egna. Vi måste vara väl förbereda, spela bra tekniskt och vi får aldrig ge upp.

– De har en tendens att ofta fylla på i boxen. Imorgon möter vi ett lag som spelar en ny typ av fotboll som är svår att möta. Endast Atalanta kan spela denna typ av fotboll, de pressar högt och är ett unikt lag. Atalanta kan skapa problem för oss, så vi måste göra samma sak tillbaka

– Jag förväntade mig att Piatek skulle vara viktig redan från början. Han är ingen som pratar särskilt mycket, han pratar om att göra mål och inget mer.

– Han är en sådan typ av spelare som ger en intrycket att han är trött på uppvärmningen innan match och vill bara spela på en gång.

– Piatek och Zapata är ganska lika varandra. Romagnoli är en ung kapten och han har växt enormt som kapten för laget. Han är respekterad, när han talar så lyssnar man på honom.

– Gasperini har varit en tränare i många år, det han gör är mycket svårt. Bara några få lag kan spela som dem. Han började med denna typ av fotboll i Genoa.

– Angående Suso så är jag en tränare inte en agent eller sportdirektör. Han förtjänar ett nytt kontrakt men detta får klubben ordna. Jag har stor respekt för honom, han bidrar med väldigt mycket till laget.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen