Spelarbetyg: Genoa – Milan

Donnarumma: 8 – Efter ett flertal halvdana prestationer så verkar Gigio hittat tillbaka till sin så fina högstanivå. Tog allt som gick att ta och var fullständigt lysande matchen igenom. Redaktionens MOTM.

Abate: 6,5 – Fick efter Zapatas tråkiga skada kliva in i det centrala försvaret och skötte det efter omständigheterna riktigt bra.

Musacchio : 6,5 – Argentinaren skötte sig likt Abate bra defensivt. Har dessutom en förvånansvärt bra teknik för att vara mittback.

Zapata: Spelade för lite för att bedömas.

Rodriguez: 5,5 – Gör inte bort sig i försvarsspelet och får därför godkänt, men visst förväntar man sig mer framåt från Schweizaren? Han borde både se och lära av sin ytterbackskollega.

Bakayoko: 7,5 – Fransmannen har vuxit successivt under säsongen och är nu en av Milans absolut viktigaste spelare. Är framförallt bra i det defensiva men bidrar numera också offensivt.

Paqueta: 7 – Sambafotboll, flärd och finess. Det är onekligen en spelare av hög klass som Milan lyckats locka till sig. Han kunde ha gjort både 1 och 2 mål idag och tappar förvisso en del boll, men är trots det en av planens giganter.

Calhanoglu : 6 – Frisparkarna är som bortblåsta och han är i övrigt ganska osynlig. Gör varken till eller från i en match som denna.

Borini: 6 – Jättebra är han inte, men han gjorde ändå 1 mål och hade bud på fler. Och matchvinnarrollen väger alltid tungt dagar som denna. Förhoppningsvis bringar detta lite självförtroende till den annars ganska mediokra italienaren.

Cutrone: 6,5 – Han river och sliter, springer och stångas, och får tillslut med sig en assist från dagens match. Hade Higuain haft samma inställning som Cutrone hade han gjort betydligt fler baljor än vad det tillslut blev.

Suso: 6,5 – Visar ofta upp sin fina touch och kommer inte sällan till farliga inläggslägen. Såg dock lite matchotränad ut, men vad gör det när man både får med sig både en hockeyassist och ett mål.

Avbytare:

Conti: 7 – Har ligans kanske bästa inläggsfot och det verkar inte finnas någon hejd på hur många assister han kan göra. Nu måste han ha reserverat högerbacksplatsen för en lång tid framöver.

Mauri: Spelade för lite för att bedömas.

Castillejo: spelade för lite för att bedömas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer