Redaktionens spelarbetyg: Milan-Napoli

Det andra mötet mellan Milan och Napoli inom loppet av en vecka slutade 2-0 till Milan efter två mål av nyförvärvet Krzysztof Piątek. Ett reservbetonat Milan tog emot ett Napoli som ställde upp med i stort sett samma elva som i förra mötet för tre dagar sedan, men Milan stod emot och gjorde en stark laginsats, vilket resulterar i flera toppbetyg och generellt sett höga betyg från redaktionen.

Donnarumma: 8 – Blev MOTM i förra mötet med Napoli och var även en av kandidaterna i denna match. Är i storform och stod för flera fina räddningar under matchen.

Abate: 6,5 – Stabil i försvaret och det märks att han har tagit till sig en del defensiva instruktioner från sina tränare när han vikarierade som mittback för några veckor sedan. Däremot ser vi honom allt mer sällan bidra i anfallet.

Romagnoli: 7,5 – Ledaren i försvaret och står för några riktigt viktiga brytningar och rensningar.

Musacchio: 7 – Slarvar stundtals, men liksom Romagnoli höll han rent i försvaret.

Laxalt: 6,5 – Gjorde en fin assist till Piątek och ville ofta följa med i anfallen till skillnad från Rodriguez. Blir lite stressad i försvaret, men gör en bra match.

Kessié: 6 – Gör några bra brytningar och passningar, men tappar bollen alldeles för ofta. Har fått smeknamnet “tank”, men viker sig alldeles för lätt i närkamperna.

Bakayoko: 8,5 – Gör idag en av sina allra bästa matcher i den rödsvarta tröjan. Styr mittfältet och står ett par väldigt viktiga brytningar. Hade det inte varit för Piąteks två mål hade han blivit vår MOTM.

Paqueta: 6,5 – Relativt osynlig matchen igenom och gör ett par slarviga tacklingar som resulterar i att Napoli kan avancera på planen. Skiner dock till ett par gånger under matchen och visar vilken fin teknik och spelsinne han har. Stod också för en fin assist.

Castillejo: 6 – Var helt osynlig i första halvlek, men försökte ta mer plats i andra halvlek. Får dock mestadels hjälpa Abate att hålla koll på Insigne.

Piątek: 9 – Debut från start och smäller direkt in två mål. Var väldigt het i första halvlek, men svalnade sedan av i andra. Smakstart för nyförvärvet! Redaktionens MOTM.

Borini: 6,5 – Fick chansen från start i denna match och var hjälpsam i anfallet. Tog några viktiga löpningar och hade även en del farliga skott på mål, men även några skott som hamnade i publiken. Sliter hårt, men tekniken sviker honom.

Avbytare

Calhanoglu: 5,5 – Syntes inte nämnvärt efter att han byttes in, men hjälpte till att fullborda avancemanget till semifinal i Coppa Italia.

Cutrone: – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Rodriguez: – Spelade för kort tid för att betygsättas.