Redaktionens spelarbetyg: Milan-Napoli

Dagens match mellan Milan och Napoli slutade mållöst. Det speglar sig även i spelarbetygen, då det är höga betyg i Milans bakre led.

Startelvan

Donnarumma: 7,5 – Fortsätter visa upp fin fin form. Hanterade alla skott som kom emot honom med nästan oförskämd enkelhet. Redaktionens MOTM.

Calabria: 6 – Hade det ganska tufft med att hålla koll på Insigne under vissa delar av matchen. Var annars stabil i försvaret som var den uppgift han fick fokusera på mest.

Romagnoli: 7,5 – Missade knappt en brytning eller en passning. Spelar med en skön elegans som för tankarna till en viss Alessandro Nesta.

Musacchio: 7,5 – Mittbacken dök upp och gjorde en avgörande brytning i sista sekunden vid ett flertal tillfällen. Var väldigt nära att bli målskytt.

Rodriguez: 6 – Det här är vad vi börjar vänja oss vid av schweizaren. Ett stabilt defensivt arbete men sällan medverkande i det offensiva spelet.

Kessié: 6 – Har verkligen inget flyt i det offensiva spelet. Vinner mycket boll men spelar bort nästan lika mycket.

Bakayoko: 6,5 – Spelar lugnt och säkert, precis som man vill att han ska göra.

Paqueta: 6,5 – Uppfinningsrik och bra på att transportera boll till offensiven. Saknade dock en viss skärpa idag. Lovande!

Suso: 5,5 – Det här var en match som Milan hade behövt en Suso i storform. Blixtrade till stundtals men var ganska osynlig i stora delar av matchen.

Cutrone: 5 – Som vanligt kämpar och sliter den unge anfallaren till sista blodsdroppen. Kanske borde sparat krafterna till det offensiva spelet.

Calhanoglu: 4,5 – Nej nej nej. Vad har hänt med Calhanoglu egentligen? Verkar ha förlorat både känsla i fötterna, snabbhet i huvudet och kräm i benen.

Avbytare

Borini: 4,5 – Var han ens på plan?

Piatek: 5,5 – Ett mycket inspirerat inhopp från nyförvärvet. Skapade flera farligheter på de knappa 20 minuterna som han fick på San Siros gräsmatta.

Laxalt: – Spelade för kort tid för att betygsättas.


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer