Piatek: “Man säger inte nej till Milan. Jag vill uppfylla mina drömmar här.”

Milans nyförvärv Krzysztof Piatek blev klar för de rödsvarta igår och idag talade han till den polska tidningen Przeglad Sportowy angående sin flytt till klubben.

– Jag har fått väldigt lite sömn. Efter att jag skrev på kontraktet somnade jag klockan ett på natten. Jag har väldigt mycket adrenalin i kroppen eftersom de senaste dagarna har varit väldigt intensiva.

– Det är fantastiskt att vara här, jag har kommit till en massiv klubb där jag vill uppfylla mina drömmar, utvecklas och ta nästa steg i min karriär. Jag har inga tvivel alls att detta var rätt beslut.

– Jag har pratat med Gattuso men väldigt kort. Han var väldigt glad att jag tillslut kommit till klubben och önskade mig lycka till.

Piatek fick frågan angående Milanello (Milans träningsanläggning) och vad han tyckte om det.

– Jag är chockad. Allt här ligger på hög internationell nivå. Det finns sex fotbollsplaner, två som kan värmas upp under vintern, två gym, kök, matsal och alla spelare har ett varsitt rum. Otroligt ställe!

– När jag kom till Genoa visste jag inte om att jag skulle lämna redan under vintern. Men jag fick ett erbjudande som man inte kan säga nej till som öppnade möjligheten för mig att utvecklas som spelare. Jag är säker på att jag tog rätt beslut.

– Man säger inte nej till en klubb som AC Milan. Jag kom inte hit för att sitta på bänken.

En bild på Piatek har cirkulerat på social media som visar en väldigt ung Krzysztof Piatek med en Milan-handduk.

– Bilden är ifrån när Milan fortfarande dominerade i Europa. Under den tiden var många av mina äldre vänner stora supportrar av Milan. Jag skulle fortfarande gå runt i den handduken idag, men nu kommer jag istället att bära den rödsvarta tröjan. Min pappa har också alltid varit ett fan av Milan.

När Piatek fick frågan angående West Ham som även de var intresserade av hans tjänster svarade han så här.

– Det är sant, de kom med ett erbjudande men Genoa sa nej eftersom de ville förhandla med Milan som de har en väldigt bra relation till samt var jag väldigt förtjust i Milan. All respekt till West Ham, men jag har kommit till en mycket större klubb.

– Jag hade en konversation med ledningen och jag måste vara ärlig, jag ville verkligen ha tröjnummer nio. Men klubben bestämde att jag måste göra mig förtjänt av den, eftersom stora klubblegender som Inzaghi och Van Basten har burit det numret.

– Jag hoppas att jag spelar mot Napoli på lördag. Det är Gattusos beslut så vi får se. Han har inte sätt mig träna så mycket så jag respekterar hans beslut, men personligen vill jag verkligen starta. Jag vill presentera mig för San Siro.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen