Införrapport: Milan – Napoli

Milan: Efter att ha gått 4 raka matcher utan seger så har nu Milan börjat ta fart igen och i och med det också börjat klättra i tabellen. Laget har två raka segrar i serie A och därtill också en vinst i coppa italia. Nyförvärvet Lucas Paqueta har acklimatiserat sig väl och varit starkt bidragande till Milans fina form. Brassen är dock inte den senaste spelaren att anlända till Milano för det är succémannen Krzysztof Patek. Polacken är trots sina 13 mål och 5 assister något av en chansning från Milans sida. Men vill man vinna så måste man våga chansa. Han ser visserligen ut att förpassas till bänken i kvällens match men kommer troligtvis att ta den ordinarie startplatsen före Cutrone. Milan får ikväll tillbaka en hel drös med spelare (och en tränare) från avstängning och kommer därför kunna ställa upp med ett betydligt mer ordinarie lag än i matchen mot Bologna. Kvällen motstånd står som rubriken antyder Napoli för, ett lag som Milan haft förtvivlat svårt att slå de senaste åren. Faktum är att Napoli har gått obesegrade i de 8 senaste matcherna mot Milan, och senast lagen möttes så lyckades man vända ett 2-0 underläge till vinst. Kvällens drabbning blir lagens första av två på denna vecka då de också möts i Coppa italia på tisdag.

Truppen:
Donnarumma A., Donnarumma G., Plizzari, Abate, Calabria, Conti, Laxalt, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli, Bakayoko, Bertolacci, Kessie, Mauri, Montolivo, Paquetá Borini, Calhanoglu, Castillejo, Cutrone, Piatek, Suso.

Trolig startelva (4-3-3): Donnarumma – Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez – Kessié, Bakayoko, Paquetà – Suso, Cutrone, Calhanoglu

Napoli: Den eviga tvåan Napoli har samlat ihop 47 poäng såhär långt denna säsong och man har ungefär lika långt upp till Juventus som man har ner till 3:an Inter. Att vinna scudetton är såklart fortfarande möjligt i teorin, men i realiteten så har Juventus redan vunnit den, och eftersom Champions league-platsen redan är så gott som säkrad så kan Napolis vår komma att bli något avslagen. Man ligger och skvalpar i ett mellanläge där man nog trivs ganska bra. Med det sagt så tror jag inte att de kommer ställa in skorna och ge bort tre poäng ikväll. Tvärt om. Jag tror att det kommer att vara ett hungrigt Napoli lett av en hungrig Ancelotti som gärna vill visa sin forna spelare Gattuso vem som är herre på täppan. Arkadiusz Milik är lagets bärts målskytt och ligger på en 6:e plats i skytteligan. Han har gjort 11 mål på 17 matcher och kommer tillsammans med Insigne att utgöra de största hotet för Milan. Kvällens match blir den 70:e lagen emellan på San Siro, Milan har gått segrande ur 32 av dessa och Napoli bara 14.

Truppen: Meret, Malcuit, Mario Rui, Callejon, Fabian Ruiz, Verdi, Ounas, Contini, Luperto, Mertens, Hamsik, Maksimovic, Zielinski, Hysaj, Insigne, Ospina, Koulibaly, Karnezis, Rog, Ghoulam, Albiol, Younes, Diawara, Vinicius, Milik.

Trolig startelva (4-4-2):
Meret – Malcuit, Albiol, Koulibaly, Mario Rui – Callejon, Diawara, Fabián, Zielinski – Milik, Insigne

Snabba Fakta:

– Både Milan och Napoli har tagit 10 poäng ifrån matcher där de lagat under.

– Suso (8) och Mertens (7) är de spelare som har gjort flest assister i ligan.

– Milan har inte slagit Napoli på 8 matcher.

– Milan har hållit nollan i 4 av deras senaste 6 matcher, lika många som under de 26 föregående omgångarna.

Serie A: Milan – Napoli

Arena: San Siro

Avspark: Lördagen den 26:e januari klockan 20:30.

TV: Strive

Huvuddomare: Daniele Doveri

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen