Gattuso: “Vi har visat stundtals att vi har vad som krävs – men alldeles för sällan”

Inför kvällens Coppa Italia-match mot Napoli, som för övrigt är samma motstånd som Milan ställdes mot i helgens Serie A-match (denna match slutade 0-0), talade Gennaro Gattuso till Milan TV.

Napoli?
– Vi måste fortsätta som vi gjorde från minut 50′ i förra matchen och visa samma karaktär. I slutet av matchen slutade vi utmana i offensiven vilket tillät Napoli att visa upp sina kvalitéer. Vi måste våga spela vårt eget spel. Erfarenhet är viktigt och vi är ungt lag som behöver sådana här matcher för att utvecklas. Vi har visat stundtals att vi har vad som krävs, men alldeles för sällan.

Ancelotti?
– Efter matchen pratade jag bara med mina tränare i Milan, men jag brukar prata regelbundet med Carlo. Jag hyser stor respekt för honom.

Truppen?
– I stunder som denna vill jag känna mig nära truppen och låta dem höra min röst, även under uppvärmningen. Vi har jobbat hårt med defensiven på sistone och har stor tilltro till vad vi gör. Bakayoko? Ena dagen är en spelare inget att ha och den andra är han ett fenomen. Jag har hört många rykten, men han måste utnyttja sina kvalitéer för att hjälpa sitt lag. Han vet hur man vinner en närkamp och han har hjälpt oss mycket på senare tid.

Piatek?
– Han påminner mig om Tomasson som hade väldigt specifika egenskaper. Jon gav aldrig upp i en fight och hjälpte oss även när han inte spelade. Piatek har just anlänt, men jag gillar honom. Han är nyfiken och särskilt när det gäller att kika på alla foton som hänger på väggarna på Milanello. Om han startar imorgon (idag)? Han eller Cutrone kommer att spela.

Skador?
– Caldara och Biglia var båda med under delar av träningen igår, men de måste jobba med den fysiska biten. Jag tror att de är redo om en vecka. Båda längtar efter att träna och spela igen. Detta har de verkligen visat de senaste dagarna under fysträningarna.

Milan om fem år?
– Vi måste tänka i nutid för vi har så många matcher just nu. Det finns mycket som kan hända inom fem år. Speciell transfermarknaden kan förändras helt som den också har gjort de senaste åren. Det går inte längre att behålla spelare som saknar motivation. Vi måste utveckla våra unga spelare.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen