Startelvan:

Donnarumma: 3 – Idag ställdes den unga målvakten på prov, men hade nerverna på plats och räddade Milan från att hamna i underläge vid ett flertal tillfällen. 

Abate: 3 – Fick testa en ny position som mittback och gjorde det med bravur. Kunde placerat sig bättre vid Lazios mål, vilket sänker betyget. 

Zapata: 2,5 –Zapata gör också en bra insats, men slarvar och ger bort bollen till Correa som följaktligen kunde kvittera matchen. 

Rodriguez: 3 – Även Rodriguez fick prova en relativt ny position som mittback idag. Är stabil matchen igenom är bra i positionsspelet. 

Calabria: 3 – Bra defensivt, men fyller också på bra i offensiven. Slår några bra inlägg, varav ett av dem ger honom en assist. 

Kessié: 3 – Får jobba mycket defensivt, men följer trots det med bra upp i anfallen och sätt 1-0 målet till Milan. 

Bakayoko: 3 – Fick liksom Kessie jobba mycket defensivt och stängde ytorna bra, men åstadkom inte så mycket offensivt. Redaktionens MOTM

Borini: 1,5 – Kämpar som vanligt, men det märks tydligare och tydligare för varje match som går att han inte håller på den här nivån. Slarvar flertalet gånger, framförallt i passningsspelet. 

Suso: 3 – Kommer inte upp i sin högsta nivå idag, men var väldigt delaktig i allt som skedde offensivt. Låg bakom 1-0 målet med sin läckra pass till Calabria. 

Cutrone: 2 – Fick inte så många bollar att jobba med eftersom Milan lade allt fokus på försvarsspelet. 

Calhanoglu: 2,5 – Försökte skapa lägen offensivt, men sista touchen svek honom flertalet gånger. Syns tydligt att han är långt i från sin toppform. 

Avbytare:

Gattuso gjorde inga byten i matchen.

Tränare:

Gattuso: 3 – Fick med halva startelvan borta på grund av skador och avstängningar experimentera. Det blev en 3-4-3 uppställning med två ytterbackar som mittbackar. Taktiken visade sig hursomhelst vara lyckad och Milan höll tätt hela matchen bortsett från den sista minuten.. Valde förvånansvärt att inte göra några byten, trots risken för skador på det blöta underlaget. 

Publicerat av Oskar Sörling

Redaktör