I en intervju med Sportitalia talade Massimiliano Mirabelli ut om sin tid i Milan, Yonghong Li, Montella, varför han tackade nej till Zlatan och hur nära Milan var att värva Ronaldo. 

– Det var 15 väldigt komplicerade månader och jag skulle vara hypokritisk om jag sade att allt gick bra. När vi nådde derbyt mot Inter den 16:e april 2017 så kände vi att Montella hade gjort ett bra jobb och att han förtjänade en ny chans. I efterhand så är det självklart att det var fel beslut av oss. 

– Det är sant att vi hade samtal med Conte, men hans kontrakt med Chelsea gällde fortfarande så det hade inte blivit billigt att anställa honom. 

Transfermarknaden? Jag skulle inte säga att Bonucci var en flopp. Han ville verkligen till Milan när vi tog kontakt med honom. Han var missnöjd i Juventus och vi utnyttjade det. Det var ett misstag att ge honom lagkaptensbindeln, inte för att han är en dålig person, utan för att det fanns spelare som förtjänade bindeln mer. 

– André Silva? Oavsett vad som händer i framtiden så får Milan antingen tillbaka pengarna eller en spelare med stor potential. Laget behövde föryngras och byggas om så vi valde att värva flera unga lovande spelare. Det är synd att Silva lämnade, för jag tror fortfarande att han har en stor framtid framför sig. 

– Aubameyang? Det var väl känt att vi hade möten med Dortmund. Han var vårt huvudalternativ, men Dortmund satte ett högt pris på honom som vi inte kunde möta. Medan jag jobbade med att få honom till klubben så ställde Montella andra krav. Han ville Kalinic. 

– Vi förde samtal med flera anfallare den sommaren, bland annat Benzema (DI Marzio hade alltså rätt!), Morata, Higuain och Immobile.

– Ibrahimovic till Milan? Att värma fansen med en ”gammal” vinnare är fel väg att gå. Han erbjöds till oss – men vi tackade nej. Milan behövde spelare för en ny era och Ibrahimovic, oavsett den historik han har, var och är för gammal för det projektet. 

– Raiola? Vi hatar inte varandra och har inget internt krig, vi ville helt enkelt vinna förhandlingarna för att skydda våra egna intressen. Mino var troligtvis van vid hur förhandlingarna hade skett tidigare i klubben av till exempel Galliani. 

– Donnarumma hade inte långt innan förnyat sitt kontrakt med Milan (som ungdomsspelare) när jag kom till klubben. Det var en lång och tuff sommar, men till slut gick dem med på vårt förslag utan att vi gav Raiola de 30-40 miljoner euro han ville ha. 

– Vi värvade Pepe Reina eftersom vi inte visste hur Donnarumma skulle agera på mercaton. 

– Ronaldo till Juventus? Vi hade också funderat och diskuterat över en värvning av Ronaldo under bordet med Jorge Mendes. Vi visste om problemen han hade med Real Madrid. Vi pratade om lön och allting, men sedan satte kineserna stopp för en övergång eftersom kostnaden skulle bli för stor. Hade jag varit kvar och jobbat under den nuvarande ledningen så hade CR7 burit en rödsvart tröja idag. 

– Paqueta? Han är en stor talang, men jag skulle inte ha investerat så mycket i honom. 

Publicerat av Oskar Sörling

Redaktör