Gattuso: “Juventus bör vara rädda för vår historia”

Gennaro Gattuso mötte pressen dagen innan morgondagens stormöte med Juventus. Han pratade bland annat om Juventus styrkor, Milans senaste tid och om Bonucci som lämnade inför säsongen.

Om Juventus
– ­Juve har vunnit sju år i rad. De är från en annan planet och är ett av de bästa lagen i Europa. De har en stark mentalitet, de är solida och ibland verkar det som att deras spelare inte ens svettas. De har även värvat en teknisk mästare i Ronaldo. Ronaldo är mer mogen och spelar mer funktionellt än vad han gjorde när jag spelade mot honom. För att stoppa honom måste vi markera honom som ett lag och hålla honom i rätt position. Vi har inte mycket att gå på, de är starkare än oss. De dominerade mot Manchester United, men vi ska hålla huvudet högt. Vi kommer kriga och vi måste spela som ett lag. Vi kommer göra vårat bästa.

Om Milan
– Mitt lag måste fortsätta som vi har gjort, vi kämpar alltid hårt och försöker förnya oss. Vi har viljan att lyckas. Vi visar upp bra karaktär och känner en samhörighet. Det här laget måste känna sig levande och viktiga. Det är sant att vi har släppt in mycket mål, mycket mer än förra säsongen. Vi måste förbättra våra fasta situationer. Vi har jobbat hårdare de senaste veckorna, vi utvecklas men vi måste ha tålamod och vara uppmärksamma.

Om tidigare möten
– Jag tänker fortfarande på Coppa Italia finalen. Juventus var inne i en dålig period, jag var övertygad om att vi kunde göra det bra men de krossade oss och gjorde en av sina bästa matcher på flera år. De kan sätta press på oss, vi måste bestämma oss för var och hur vi ska möta dem. Vi måste vara bra taktiskt. Juventus bör vara rädda för vår historia, för vad vi gjort de senaste matcherna och för vår vilja.

Om Allegri och Sacchi
– Jag blir glad över vad Allegri och Sacchi har sagt om mig. Allegri var min kapten och tränare, han behandlade mig alltid väl. Vi pratar en gång i veckan, vi har ett vänskapsband. Jag hör ofta ifrån Sacchi, han vill se Milan pressa högre upp i planen och han har rätt. Jag hade en del problem med Allegri och Leonardo men de hjälpte mig att kunna göra det här jobbet.

Om Mourinho
– Jag har gjort värre saker i min karriär, vi är alla olika. Att bli förolämpad i 90 minuter är inte det roligaste. Väck inte ett sovande lejon.

Om skadeproblemen
– Vi har haft otur med skador det senaste. Vi måste titta framåt och jobba på i lugn och ro. Att många spelar halvskadade har förstärkt vår lagkänsla. Jag ser viljan och elden i deras ögon, det gillar jag. Cutrone spelar regelbundet men han återhämtar sig fortfarande från en ankelskada. Calhanoglu har smärta i vristen och lider av varje smäll han får. Vi får klara oss med det vi har just nu.

Om Higuain
– Han har en stor karaktär, och lever sig in matcherna. Jag har sagt till Higuain att vara lugn och klartänkt, utan att bli nervös. Han är en mästare men han är inte sitt bästa jag just nu och måste få hjälp av resten av laget.

Om Romagnoli
– Romagnoli har utvecklats, vi är glada för de sena målen men det viktigaste är hur han spelar. Alessio är ung, han bevisar att han kommer bli en mästare och har fortfarande mycket plats för att utvecklas. Han ska skatta sig lycklig över att han fick träna med Bonucci eftersom han honom hur man är ett proffs.

Om Bonucci
– Bonucci var fundamental för laget, för mig och för personalen. Enligt mig tillförde han ett värde. Han var alltid involverad, hjälpte mig och förbättrade mig. Det var en ära att få träna honom. Jag försökte övertyga honom att stanna, men du måste ha hans privatliv och personliga val i åtanke. Jag hoppas att San Siro kommer att bedöma honom för vad han gjorde i Milan, till och med på ett personligt plan. Jag känner en stor tillgivenhet gentemot honom.

Om transferfönstret
– Jag gillar Benatia, precis som alla Juventusförsvarare, vi kommer göra en del förändringar i januari, precis som vi gjorde i somras. De som är ansvariga för övergångar kan sitt jobb, mitt jobb är att träna laget.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen