Montella: “Vår laganda kan bli vårt vapen”

Inför Supercup-finalen mot Juventus imorgon svarade Milans tränare Vincenzo Montella på frågor vid presskonferensen i DohaÄven den vikarierande lagkaptenen Ignazio Abate deltog på presskonferensen och fick frågor inför morgondagens final. 

Montella:

Doha?
 Vi är entusiastiska över att få spela en sådan viktig match i Doha. Det är ett nöje att få vara här. Spela Serie A-matcher här? Varför inte?

Sena ankomsten?
 Det är inget som vi kan skylla på om vi förlorar. Men som sagt vi skulle ju ha anlänt redan igår.

Juventus?
 Vi möter ett mycket starkt lag som är byggt för att vinna både i Italien och i Europa. De har spelare som kan anpassa sig efter olika spelsystem, därför förväntar jag mig att Juve förändrar sin spelplan under matchen. De har en vinnarmentalitet och det är den mentaliteten vi strävar efter. Vi har båda förbättrats sedan vårt senaste möte i oktober, nu förväntar vi oss en match av högre kvalitet. Vi vill kontrollera matchen och visa alla våra kvalitéer, men detta beror också på hur motståndarna spelar. Vår laganda kan bli vårt vapen, men vi behöver också ha rätt attityd, spela med entusiasm och ha den rätta mentaliteten.

Pokalen?
 Den här trofén får inte ses som en börda, utan endast en möjlighet. Vi har en chans att ge en gåva till vår president och vi kommer att göra allt för att detta ska bli möjligt.

Hur viktig är matchen?
 Som tränare har jag varit med om många viktiga matcher, till exempel en Coppa Italia-final och en Europa League-semifinal. Den här matchen ser jag som viktigare än dem.

Mål att uppnå?
 Jag ger killarna dagliga mål. Varje match blir som ett test. Det ultimata målet är att få se lagets utveckling.

Abate;

Hur känns det dagen innan finalen?
 Det är en viktigt dag och vi kommer att göra så gott vi kan. Vi är glada över att fansen är stolta över oss och imorgon vill vi ge dem en vinst. Förberedelserna inför matchen har varit som vanligt. Det kommer att bli en svår match, men vi måste spela med lätthet och vilja.

Gruppen?
– Vi är ett ungt lag med många italienare, men vi får inte glömma bort utlänningarna. Tillsammans är vi en mycket bra grupp.

Motståndarna?
– Jag tror att vår vinst i ligan mot Juve har höjt vårt självförtroende. Vi har bra kvalitéer, men vi möter ledarna av Serie A. Vi har haft en bra period, även om vi inte vann de senaste två matcherna. Vi är positiva till att vi kan göra en bra match och jag tror att båda lagen vet hur viktig matchen är, därför kommer vi att behöva göra en perfekt match. Vi har tidigare visat att vi kan stå upp bra mot högre rankade lag och vi kommer att försöka göra det ännu en gång imorgon.

Sena ankomsten?
 Jag vill inte prata om detta. Motgången har gjort oss hungriga efter en vinst imorgon. Vi vill inte att detta ska bli någon form av ursäkt, men vi skulle så klart ha varit här igår.

Senaste pokalen som du vann?
–Det har gått några år nu (senaste pokalen var Supercup-finalen 2011), därför vill vi vinna detta för vår president.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer